Вісім корисних продуктів, безпечних для вашого рівня цукру в крові

Ці продукти можна сміливо додавати до свого раціону при діабеті, тому що вони містять мало вуглеводів та фактично не впливають на рівень цукру в крові; натомість сповнені поживними речовинами, необхідними організму.

Вісім корисних продуктів, безпечних для вашого рівня цукру в крові - изображение

Цукровий діабет — це хронічне захворювання, яке виникає або коли підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну — гормону, відповідального за регулювання рівня глюкози (цукру) в крові, або коли організм не може ефективно використовувати інсулін, який виробляється (як-от при діабеті 2-го типу). Як наслідок, рівень цукру в крові постійно підвищений. З часом це може призвести до розвитку різних ускладнень діабету.

На жаль, цукровий діабет не можна вилікувати, але можна успішно контролювати. 

Здорове збалансоване харчування є важливою складовою у лікуванні діабету. Розуміння того, як ті чи інші продукти можуть впливати на ваш рівень цукру в крові, може допомогти вам краще контролювати свій стан.

Ось 8 корисних діабет-friendly продуктів, безпечних для вашого рівня цукру в крові:

1. Листова зелень 

Листова зелень, як-от шпинат і капуста, містить мало вуглеводів, калорій і має мінімальний вплив на рівень цукру в крові; натомість є чудовим джерелом клітковини, а також вітамінів та мінералів, необхідних організму.

Читайте також: Чому потрібно їсти листові зелені овочі?

2. Авокадо

Авокадо містить мало вуглеводів і багато корисних жирів, що робить його чудовим продуктом для контролю рівня цукру в крові. Авокадо відомий своїми перевагами для здоров'я серця; а нещодавнє дослідження показало, що його вживання також може допомогти знизити ризик розвитку діабету 2-го типу, особливо у жінок.

Читайте також: Гуакамоле: низьковуглеводна закуска

3. Яйця

Яйця містять дуже мало вуглеводів і є чудовим джерелом білка, який допомагає підтримувати більш стабільний рівень цукру в крові. [*Вживання 75-100 грамів чистого білка потребує додаткового введення інсуліну при діабеті 1-го типу].

Вісім корисних продуктів, безпечних для вашого рівня цукру в крові - 2 изображение

4-5. Горіхи та насіння

Горіхи та насіння містять корисні жири, білки та клітковину, які допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Одне дослідження показало, що вживання мигдалю за 30 хвилин до початку прийому їжі може зменшити стрибок глюкози під час цього прийому їжі.

Читайте також: 6 горіхів, корисних при діабеті

6. Риба

Риба, багата на жирні кислоти Омега-3 («жирна риба»), як-от лосось, форель тощо допомагає регулювати рівень цукру в крові без стрибків та корисна для серця. Американська діабетична асоціація (ADA) рекомендує людям з діабетом з'їдати 2 порції риби на тиждень.

7. Грецький йогурт 

Грецький йогурт містить мало вуглеводів і багато білка, що робить його ідеальним перекусом для людей з діабетом. Спробуйте поєднати його з горіхами, улюбленими ягодами чи шматочками свіжих фруктів, та отримаєте смачний і поживний десерт (враховуйте вуглеводи, що містяться у фруктах/ягодах).

Читайте також: 2 чашки йогурту на тиждень можуть знизити ризик розвитку діабету 2-го типу, згідно нової заяви FDA

8. Некрохмалисті овочі

Некрохмалисті овочі, як-от броколі, цвітна капуста і болгарський перець, містять мало вуглеводів (на відміну від крохмалистих, як-от картопля) і допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові.

 

*Цей контент містить лише загальну інформацію і жодним чином не замінює кваліфікованих медичних рекомендацій. 


Читайте також:

Низьковуглеводні перекуски. 10 смачних рецептів нашвидкуруч

9 харчових звичок, які шкодять вашій компенсації

Харчування при діабеті: 7 найефективніших дієт для кращого контролю глікемії та зниження ризику ускладнень

 

Ми в Instagram та Telegram