Низьковуглеводні перекуски. 10 смачних рецептів нашвидкуруч

Смачні та корисні варіанти перекусу, які швидко готуються з простих доступних інгредієнтів і швидко потрапляють до списку улюблених страв!

Низьковуглеводні перекуски. 10 смачних рецептів нашвидкуруч - изображение

Яблуко з сиром

Наріжте невелике соковите яблуко часточками і покладіть на них шматочки улюбленого сиру (сулугуні, гауда, моцарела...). Такий перекус містить мало вуглеводів, а поєднання білків, жирів і клітковини допоможе швидко втамувати голод.

Авокадо з цільнозерновим хлібом

Розімніть чверть стиглого авокадо і намажте його на цільнозерновий хліб (можна попередньо підсушити в тостері або духовці). Такий бутерброд містить складні (а отже, корисні) вуглеводи, корисні жири та поживні речовини.

Йогурт з огірками

Візьміть склянку натурального йогурту (наприклад, грецького) і додайте тонко нарізані скибочки огірків. Можете приправити за смаком спеціями і злегка присолити. Такий «огірковий» йогурт може бути як самостійною стравою, так і використовуватися як соус.

Рол з індичкою

30 грамів тонко нарізаного м'яса індички покладіть на листя салату, додайте трохи свіжого огірка, приправте спеціями і гірчицею, скрутіть у рол. У такій закусці всього 3-4 г вуглеводів.

Низьковуглеводні перекуски. 10 смачних рецептів нашвидкуруч - 2 изображение

Сир з ягодами

До 100-150 грамів нежирного кисломолочного сиру додайте кілька жмень свіжих або заморожених ягід (чорниця, полуниця, лохина — будь-які, за смаком) і трохи підсолоджувача. Такий чудовий десерт містить корисні вуглеводи з ягід, має низьку калорійність і високий вміст білка та корисних нутрієнтів.

Хрусткі овочі з арахісовою пастою

Ідеальною низьковуглеводною основою для такої закуски може бути селера. Розріжте 2 стебла вздовж. Наповніть половинки натуральною арахісовою пастою/маслом (2 ст. ложок більш ніж достатньо). З цією закускою ви з'їсте небагато вуглеводів, натомість наситите свій організм корисними жирами та білком з арахісу, а також харчовими волокнами з селери.

Яйце на зеленій «подушці»

Розріжте 2 яйця, зварених круто, навпіл, покладіть на «подушку» зі свіжого листя салату або припущеного шпинату, приправте невеликою кількістю гірчиці або просто трохи посоліть і посипте спеціями — ситно, корисно, багато білка і мінімум вуглеводів.

Низьковуглеводні перекуски. 10 смачних рецептів нашвидкуруч - 3 изображение

Горіхи

30 грам хрустких горішків зарядить енергією на кілька годин, хоч і містить тільки 5 грамів вуглеводів. При цьому ви отримуєте значну порцію харчових волокон, життєво важливих жирних кислот і необхідних білків.

Хумус із хрустким перцем

Візьміть 3-4 столових ложки хумусу (пюре з нуту), наріжте скибочками болгарський перець. Хрусткі смужки перцю вприкуску з хумусом — це небагато вуглеводів. Зате скільки користі та смаку!

Помідори з тунцем

100 грамів консервованого у власному соку тунця розімніть виделкою і покладіть у помідор, з якого попередньо вирізана серединка. Спеції допоможуть посилити смакове розмаїття та насолоду стравою. Така закуска містить зовсім мало вуглеводів, зате багата на білок, фосфор, кальцій, лікопен.


Читайте також:

Фрикадельки зі шпинатом та індичкою. Низьковуглеводний рецепт

Лляні хлібці — корисний перекус і низьковуглеводна основа для бутербродів

Три найсмачніші рецепти зі шпинатом за версією «Мій цукровий»
 

Ми в Instagram та Telegram