Чи може вживання мигдалю покращити контроль глікемії? Що показало дослідження

Горіхи, як-от мигдаль, позитивно впливають на рівень глюкози в крові, вони можуть бути чудовим доповненням до наших страв або перекусом. Але як щодо того, щоб їсти їх перед їжею, щоб зменшити сплеск цукру під час прийому їжі?

Нещодавнє дослідження вивчало саме це. Що показали результати?

Чи може вживання мигдалю покращити контроль глікемії? Що показало дослідження - изображение

Дослідники з Індії вивчали, чи може вживання мигдалю перед великим прийомом їжі зменшити стрибок глюкози під час цього прийому їжі.

Дослідження: nature.com

Як проходило дослідження?

У досліджені приймали участь 60 чоловік з предіабетом. Учасників попросили з'їдати по 20 грамів мигдалю — це приблизно 17-20 горішків — за 30 хвилин до трьох основних прийомів їжі протягом декількох днів.

Їхній рівень глюкози порівнювали з тим, коли вони не їли мигдаль перед їжею.

Читайте також: Як уникнути різких перепадів рівня цукру в крові після їжі? 9 простих способів

Результати

Вживання мигдалю за 30 хвилин до їжі допомогло знизити сплеск глюкози під час прийому їжі в середньому на 28%.

Це також покращило рівень інсуліну та інших гормонів, які контролюють рівень глюкози.

Основні висновки

Вживання невеликої кількості мигдалю за 30 хвилин до їжі може допомогти поліпшити рівень глюкози, оскільки клітковина, жири та білки, що містяться в ньому, «готують» організм до поглинання меншої кількості глюкози з їжі, що надходить після їжі.

Це особливо корисно перед їжею з високим вмістом крохмалю та цукру, оскільки вони призводять до різких стрибків рівня цукру в крові.

Читайте також: Навіщо пити оцет при діабеті?

Ідеї, як додати мигдаль до свого раціону

Мигдаль неймовірно універсальний, тому його можливості майже безмежні!

Сніданок

На сніданок спробуйте посипати вівсянку подрібненим чи нарізаним мигдалем або намажте мигдальне масло на шматочок цільнозернового тосту.

Закуски

Якщо ви хочете урізноманітнити свій перекус, спробуйте поєднати цілий мигдаль з вашими улюбленими свіжими фруктами. Мигдаль також смачний сам по собі, і це чудовий спосіб подолати післяобідній занепад сил.

Підсмажений цільнозерновий хліб з високим вмістом клітковини або скибочки яблук, намазані мигдальним маслом — чудові варіанти міні-перекусів.

Обід і вечеря

На вечерю мигдаль можна легко додати до багатьох страв. Спробуйте посипати ним салати, смажене м'ясо або варені овочі, як, наприклад, стручкову квасолю. Ви навіть можете додавати його до ваших зернових гарнірів.

Десерт

Мигдаль можна використовувати й у десертах. Посипте ним поверх замороженого йогурту для додаткового хрускоту. Ви також можете використовувати мигдальне борошно замість звичайного пшеничного при випічці. Це набагато корисніше!


Читайте також:

6 горіхів, корисних при діабеті

Що таке «одяг» для вуглеводів?

7 натуральних способів знизити рівень цукру в крові

 

Ми в Instagram та Telegram