Чому потрібно їсти листові зелені овочі?

Листові зелені овочі сповнені клітковиною, вітамінами та мінералами, натомість містять дуже мало вуглеводів, калорій і мають низький ГІ. Їх можна їсти при діабеті. Багато! Ні в чому собі не відмовляйте, нарешті.

Ось ще кілька причин додати листову зелень до свого щоденного раціону.

Чому потрібно їсти листові зелені овочі? - изображение

Захищають ваше серце

Дослідження, опубліковане в журналі Atherosclerosis, показало, що регулярне вживання овочів з високим вмістом лютеїну, як-от листова зелень, може допомогти зменшити запалення у пацієнтів із серцевими захворюваннями.

Корисні для контролю ваги

Листова зелень багата на поживні речовини, які допомагають підтримувати здоровий метаболізм. Вона також низькокалорійна, але багата на клітковину, що важливо для контролю ваги.

Покращують чоловіче сексуальне здоров'я

Багато видів листової зелені, зокрема зелень буряку, є хорошим джерелом мінералу цинку, дефіцит якого пов'язують із проблемами сексуального здоров'я у чоловіків.

Допомагають вашим нервам «спілкуватися»

Листова зелень є одним з найкращих джерел мінералу калію, який необхідний для регулювання серцебиття та нервових сигналів. Регулярне вживання зелені, наприклад, мангольду (листовий буряк) — чудовий спосіб збільшити споживання цієї важливої поживної речовини.

Піклуються про здоров'я очей

Листова зелень, як-от капуста, містить каротиноїди лютеїн і зеаксантин, які є критично важливими поживними речовинами для підтримки здоров'я очей і зору, зокрема, для зниження ризику розвитку вікової дегенерації жовтої плями і катаракти.

Зміцнюють ваші кістки

Оскільки листова зелень є гарним джерелом важливих для побудови кісток поживних речовин, таких як кальцій і магній, додавання її до раціону може допомогти у профілактиці остеопорозу.

Знижують ризик розвитку раку

Вживання листової зелені забезпечує вас антиоксидантами та фітохімічними речовинами, які можуть знизити ризик виникнення певних видів раку. Ці поживні речовини борються з вільними радикалами — шкідливими молекулами, які руйнують клітини тіла, пошкоджуючи їх та спричиняючи мутації. 

Корисні для здоров'я печінки

Дослідження, опубліковане в медичному журналі Lipids in Health and Disease, показало, що вживання більшої кількості листової зелені покращує профіль жирних кислот у печінці..

Допомагають вам гарно виглядати! 

Клітковина, вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини, що містяться в зелених листових овочах, забезпечують ваше волосся та шкіру всіма необхідними поживними речовинами, надаючи їм природного сяйва та здорового вигляду.

Види листової зелені, які варто додати до свого раціону:

  • Крес-салат, салат айсберг, салат латук
  • Зелень буряка
  • Мікрозелень
  • Капуста (звичайна, пекинська тощо)
  • Бок Чой (різновид китайської білокачанної капусти)
  • Мангольд
  • Рукола
  • Шпинат
  • Кейл (або кале)

Читайте також:

Що таке «одяг» для вуглеводів?

Зберіть свій ідеальний салат: КОНСТРУКТОР

Як правильно мити фрукти та овочі?

 

Ми в Instagram та Telegram