Новини про лікування і профілактику цукрового діабету

Від початку червня користувачі безперервного моніторинга глюкози (CGM) Dexcom G7 зможуть контролювати рівень цукру в крові...

Здорове збалансоване харчування та активний спосіб життя — обов’язкові умови гарного самопочуття, зокрема при цукровому діабеті...

Вчені з Канади створили безболісний метод доставки ліків, щоб допомогти людям з діабетом легше справлятися із захворюванням...

У 2021 році 59-річному чоловікові зробили пересадку клітин, яка змінила його життя, і з 2022 року він не приймає ліки — вже...

Нещодавнє дослідження на тваринах показало, що новий комбінований препарат здатен зупинити розвиток діабету, регенеруючи β-клітини підшлункової залози, які виробляють інсулін. Всього за 3 місяці кількість цих клітин збільшилася на 700%. Хоча потрібні додаткові дослідження, результати є багатообіцяючими.

Управління з контролю за якістю продуктів харчування та медикаментів США (FDA) відмовило у схваленні довгоочікуваного інсуліну ікодек від Ново Нордіск, який вводиться раз на тиждень. Препарат був схвалений в Європі, Канаді, Австралії, Японії та Китаї.

Чоловік, якого звинувачують у смерті 71-річної жінки на майстер-класі з терапії ляпасами, пропагував цю практику як «ліки» від діабету.

Дослідницька група з Норвегії виявила, що додавання невеликої кількості глюкагону до інсуліну прискорює його дію. Для людей з цукровим діабетом 1-го типу це означає швидшу дію інсуліну, ніж той, що є на ринку, і, в свою чергу, покращення якості життя.  

Світіння лампочки або смартфона вночі може порушити циркадний ритм організму. Нове дослідження припускає, що вплив штучного світла після опівночі може підвищити ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу (ЦД2).

Виробники технологій для лікування цукрового діабету продемонстрували свої розробки, а також поділилися новими даними про переваги наявних на сьогоднішній день пристроїв на щорічній конференції Американської діабетичної асоціації (ADA) 2024. Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими DiaTech новинками та результатами останніх досліджень.

Експериментальна терапія стовбуровими клітинами може по суті вилікувати діабет 1-го типу, відновивши вироблення інсуліну у деяких пацієнтів, як показали перші результати клінічних випробувань. Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Періодичне голодування може бути більш ефективним втручанням, ніж ліки, для людей з нещодавно виявленим діабетом та ожирінням або надмірною вагою, згідно з новим дослідженням. Продовжуйте читати, щоб дізнатись більше.

Нове дослідження показало, що добре відомий препарат для зниження рівня холестерину значно уповільнює прогресування захворювання очей, пов'язаного з цукровим діабетом. Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Згідно з дослідженням, вагітні жінки повинні проходити тестування на гестаційний діабет (ГД) набагато раніше, ніж це прийнято зараз, між 24 і 28 тижнями вагітності. Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Новинки сфери діабетології, новони в лікуванні і профілактики цукрового діабету - це те, за чим в першу чергу повинна пильнувати кожна людина з ЦД, яка прагне досягти хорошої компенсації діабету і уникнути його ускладнень. В цьому розділі - актуальні новини діабета 2 типу і новини про лікування діабета 1 типу, гестаційного цукрового діабету та інших типів діабету. Нове в разробці фармацевтичних препаратів і підтвердженні результати наукових досліджень діабету, та і просто актуальна цікава та важлива інформація, яка здатна облегшити життя з ЦД. Теперь вам не доведеться витрачати незліченну кількість часу на пошук інформації в інтернеті - усі діабет-новини для вас на нашому сайті. І главное - всі новини про лікування цукрового діабету, розміщені на сторінках "Мій Цукровий", перевірені!