Найкращі осінні продукти для людей з діабетом

Вибір правильних продуктів може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові і забезпечити організм необхідними вітамінами та мінералами. Ось топ найкращих осінніх продуктів, які безпечно включати у свій раціон при діабеті.

Найкращі осінні продукти для людей з діабетом - изображение

Авторка цієї статті — Марина Янків, дієтологиня, нутриціологиня з цукровим діабетом 1-го типу (стаж ЦД1 — 27 років).


Гарбуз

Багатий на вітаміни А та С гарбуз має високий глікемічний індекс (ГІ) — 75, але низьке глікемічне навантаження (ГН) — 3. Це означає, що якщо ви з'їдаєте одну порцію гарбуза, це не повинно суттєво вплинути на рівень цукру в крові

Завдяки високому вмісту клітковини, вживання гарбуза може допомогти підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Спробуйте приготувати крем-суп з гарбуза або запекти гарбуз з травами.

Читайте також: 5 солодких діабет-friendly рецептів з гарбуза

Капуста

Капуста має низький глікемічний індекс — 15, і є відмінним джерелом клітковини та вітамінів. Вона допомагає контролювати рівень цукру в крові і підтримує здоров'я травної системи. Якщо вам набридли салати і тушкована капуста, спробуйте приготувати ці стейки з білокачанної капусти.

Читайте також: Цвітна капуста при діабеті: користь та поради з приготування

Яблука

Яблука містять багато клітковини і мають низький глікемічний індекс — 39. Вони ідеально підходять для перекусів (смачно у поєднанні з арахісовим маслом або твердим сиром) або як добавка до вашої ранкової вівсянки. Спробуйте яблука запечені з корицею та сиром для смачного десерту.

Читайте також: 8 найкорисніших фруктів та ягід при діабеті: рекомендації Американської діабетичної асоціації

Груші

В одній середній груші  міститься чверть добової норми клітковини, яка стабілізує рівень глюкози в організмі. Вони відмінно підходять для салатів або як самостійний перекус. Спробуйте приготувати салат з грушею, руколою та горіхами. Корисна і смачна страва гарантована!

 

*Цей контент містить лише загальну інформацію і жодним чином не замінює кваліфікованих медичних рекомендацій.


Читайте також:

Як скласти діабетичну тарілку? Рекомендації Американської діабетичної асоціації

12 продуктів, які допомагають підтримувати здоровий рівень цукру в крові

Збираємо корисну продуктову корзину! 8 продуктів, які рекомендує нутриціолог