7 солодких продуктів, які можна їсти при діабеті

Ось сім солодких ласощів, якими ви можете насолоджуватися*, якщо у вас цукровий діабет.

* Пам'ятайте про контроль порцій та цукрів.

7 солодких продуктів, які можна їсти при діабеті - изображение

1. Темний шоколад

Щодо заборони щоколаду при діабеті — давно доведено, що це міф. У помірних кількостях та високої якості він може бути корисним задоволенням. Обирайте темний шоколад з високим вмістом какао (70% або вище), оскільки він містить менше цукру і багатий на антиоксиданти.

Читайте також: Шоколад: особливості та користь для людей з діабетом

2. Печені яблука з корицею

Запікання яблук з корицею посилює їхню природну солодкість без необхідності додавання цукру. Рецепт запечених яблук з сиром, волоськими горіхами та корицею шукайте у нашому розділі Рецепти

3. Чіа-пудинг

Насіння чіа багате на клітковину, а у поєднанні з несолодким мигдальним молоком, утворює кремовий і ситний пудинг з низьким вмістом цукру. Можна додати улюблені свіжі ягоди за бажання. Чудова ідея корисного та смачного сніданку!

Читайте також: Рослинне молоко: яке краще при діабеті?

4. Грецький йогурт з ягодами

Грецький йогурт містить багато білків і менше вуглеводів порівняно зі звичайним йогуртом (з цукром, наповнювачами тощо), а поєднання зі свіжими ягодами додає йому природної солодкості.

Читайте також: 2 чашки йогурту на тиждень можуть знизити ризик розвитку діабету 2-го типу, згідно нової заяви FDA

5. Апельсини 

Апельсини не тільки дуже смачні, але й багаті на вітамін С та клітковину. Вміст клітковини допомагає регулювати рівень цукру в крові. Інші цитрусові, наприклад, грейпфрут, також є чудовим варіантом.

6. Ягоди

Полуниця, чорниця, малина та ожина — містять мало цукру і багато клітковини та антиоксидантів; та можуть повністю задовольнити ваше бажання поласувати солодким. Американська діабетична асоціація (ADA) назвала ягоди суперпродуктом для людей з діабетом через їхню поживність та потенційні корисні властивості для здоров'я. Додавайте їх до вашої вівсянки чи грецького йогурту на сніданок, або їжте як окремий перекус.

Читайте також: Найкорисніші ягоди при діабеті

7. Солодка картопля (батат)

Солодка картопля має нижчий глікемічний індекс (ГІ) порівняно зі звичайною картоплею. Це означає, що її вживання не спричиняє такого сильного підвищення рівня цукру в крові. Що смачного приготувати з батату? Шукайте у нашому розділі з рецептами

 

Цей контент містить лише загальну інформацію і жодним чином не замінює кваліфікованих медичних рекомендацій.


Читайте також:

Підсолоджувачі не посилюють відчуття голоду і допомагають знизити рівень цукру в крові. Нове дослідження

Низьковуглеводна ванільна панна-котта

15 низьковуглеводних перекусів, що не спричинять стрімких коливань рівня цукру в крові

 

Ми в Instagram та Telegram