Хрумкий низьковуглеводний бургер: рецепт для посиденьок із друзями

Для того, хто уникає (або обмежує) вживання вуглеводів та глютену, бургер, загорнутий в хрусткий листок салату замість булочки — чудова і корисна альтернатива!

Спробуйте цей незвичний рецепт і діліться в коментарях своїми враженнями.

Хрумкий низьковуглеводний бургер: рецепт для посиденьок із друзями - изображение

Кількість порцій — 2

Інгредієнти:

Для бургерів:

  • яловичий фарш — 200 г 
  • салат айсберг — 1 головка
  • сіль, перець
  • соус (див. далі)
  • додаткова начинка: сир, мариновані огірки, цибуля, свіжі помідори (за бажанням)

Для соусу:

  • майонез — 1-2 ст.ложки (краще домашній)
  • гірчиця — 1 ч.ложка
  • часник — 1 зубчик

Як приготувати домашній майонез:

Жовтки (2-3 шт) відділити від білків та помістити у морозильну камеру на 1-2 години. Потім розморозити їх при кімнатній температурі. Збити блендером жовтки, додати дрібку солі, сік половинки лимона, діжонську гірчицю — приблизно 1 ст. ложку. Вливати оливкову олію (100-150 мл), продовжуючи збивати. 

Приготування:

  1. Приготуйте соус. Для цього змішайте інгредієнти (майонез, гірчиця, часник) у невеликій ємності. Часник видавіть за допомогою часникодавилки (прес для часнику).
  2. Поставте розігріватись сковорідку на середній вогонь. Тим часом, розділіть яловичий фарш (важливо гарненько його відбити) на 2 порції і акуратно сформуйте з кожної порції широку пласку котлету діаметром приблизно 10 см. Посоліть та поперчить кожну котлету з обох сторін.
  3. Коли сковорідка добре розігрілася, викладіть котлети. Готуйте приблизно 3 хвилини, або до утворення скоринки і темно-коричневого кольору, потім переверніть і готуйте ще 3 хвилини, або до готовності на ваш смак. Якщо ви додаєте сир, покладіть його за дві хвилини до готовності.
  4. Вимийте качан салату айсберг та відріжте скибочки завтовшки приблизно по півтора см з кожної сторони, так щоб в результаті у вас вийшло 4 тонких куполоподібних скибочки. Ці скибочки не повинні бути ідеальними. (У вас залишиться внутрішня частина салату, яку ви можете зберігати в холодильнику в поліетиленовому пакеті, та використати для приготування іншої страви).
  5. Зберіть бургери: покладіть дві салатні «булочки» зрізом догори, зверху на кожну покладіть котлету, потім соус і додаткову начинку (на ваш смак): тоненький шматочок сиру, кілька слайсів маринованого огірка, кільця свіжої цибулі (можна червоної), кружальце помідора, потім накрийте зверху салатним листям зрізом донизу.

Насолоджуйтесь!


Читайте також:

Паста зі шпинатом і помідорами чері

5 корисних напоїв у спеку

Чому потрібно їсти листові зелені овочі?

 

Ми в Instagram та Telegram