6 продуктів для корисного сніданку при цукровому діабеті

Сніданок заряджає енергією, дає бадьорість і гарне самопочуття. Проте багато популярних варіантів сповнені вуглеводами і можуть суттєво підвищувати рівень глюкози в крові у людей з діабетом, зокрема 2-го типу.

Ось кілька смачних ідей розпочати свій день без шкоди для рівня глікемії.

6 продуктів для корисного сніданку при цукровому діабеті - изображение

Автор статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


Яйця

Яйця смачні, дають тривале відчуття ситості та будуть відмінним вибором для сніданку. Вони низькокалорійні та багаті білком, забезпечуючи близько 70 калорій і 6 грамів білка на велике яйце. У омлет можна додавати як овочі, так і шматочки курки та сиру.

Ситний і корисний сніданок: фритата зі шпинатом

Овочі

Спробуйте додати цвітну капусту або шпинат, гриби, кабачок або перець в омлет на сніданок.

Вівсянка не плющена

Хоча овес відносно багатий вуглеводами, вівсяна каша є гарним варіантом для людей з діабетом. Додайте до неї вершкового масла, горіхів, що буде сповільнювати її засвоєння. Додаємо до каші білок у вигляді м'яса, риби чи яєць.

Каша з пшеничними висівками

Пшеничні висівки — це зовнішній шар ядра пшениці, який видаляється в процесі мелення. Пшеничні висівки багаті різними поживними речовинами та клітковиною і мають низьке глікемічне навантаження. Вони сповільнюють засвоєння вуглеводів. Їх можна додавати до каші.

Цільнозернові тости

Цільнозернові тости з рибою чи м'ясом, як варіант сніданку тим, хто любить зранку бутерброди.

Грецький йогурт з горіхами та ягодами

Це легкий, смачний і поживний варіант сніданку! Ця страва відносно низькокалорійна. Він містить більше білка та менше вуглеводів, ніж традиційний йогурт. Вибирайте звичайні, не високої жирності, але і не знежирені. За бажанням ви можете додати столову ложку подрібнених або нарізаних горіхів для отримання корисних жирів без збільшення вмісту вуглеводів. Можна додати ягоди. До речі, заморожені так само корисні, як і свіжі.

А що ви їсте на сніданок? Діліться у коментарях!


Читайте також:

ТОП-3 небезпечних вечері при діабеті

5 найкорисніших фруктів і овочів серпня

15 низьковуглеводних перекусів, що не спричинять стрімких коливань рівня цукру в крові

 

Ми в Instagram та Telegram