DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024

У сфері лікування та контролю цукрового діабету продовжують з'являтися інновації, і, схоже, 2024 стане ще одним знаковим роком для DiaTech. Ось деякі з найбільш очікуваних запусків діабет-продуктів, які відбудуться у 2024 році, а також деякі з технологій, які вже вийшли на ринок.

P.S.: Представлено чимало новинок для людей з діабетом 2-го типу.

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - изображение

«На горизонті»

Автоматизована система доставки інсуліну MiniMed 780G з новим моніторингом Simplera Sync

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 2 изображение

У січні компанія Medtronic отримала сертифікат європейської відповідності CE для своєї автоматизованої системи доставки інсуліну MiniMed 780G з датчиком Simplera Sync.

Simplera Sync — одноразовий, універсальний безперервний моніторинг глюкози (CGM). Він має покращені користувацькі характеристики, вдвічі менший розмір, ніж попередні сенсори Medtronic, і простий двоетапний процес встановлення.

Автоматизована система доставки інсуліну MiniMed 780G — найсучасніша система доставки інсуліну, яка автоматично регулює та коригує рівень глюкози в крові що п'ять хвилин; та єдина у світі система з функцією Meal Detection для корекції гіперглікемії після прийому їжі. Система вже доступна для комерційного використання в США та Європі в тандемі з датчиком Guardian 4.

Medtronic планує обмедений запуск MiniMed 780G з Simplera Sync в Європі навесні 2024 року. Потім очікується поетапний комерційний запуск влітку 2024 року. 

15-денний CGM від Dexcom для неінсулінозалежних пацієнтів

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 3 изображение

6 березня 2024 року FDA (Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США) схвалило новий безперервний моніторинг глюкози (CGM) Stelo від Dexcom, призначений для людей з діабетом 2-го типу, які не приймають інсулін. 

Dexcom Stelo має програмне забезпечення, побудоване на платформі Dexcom G7, яке записує дані про рівень глікемії протягом 15 днів, а не 10; пристрій також позбавлений сповіщень і тривожних сигналів, орієнтованих на користувачів інсуліну, та, відповідно, потребує коротшого періоду «прогріву».

Dexcom планує запустити Stelo в США вже влітку 2024 року.

Omnipod GO — нова помпа від Insulet для людей з діабетом 2-го типу

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 4 изображение

У квітні 2023 року компанія Insulet, яка є лідером на ринку бездротових інсулінових патч-помп, отримала дозвіл FDA на свій новий пристрій для доставки інсуліну тривалої дії Omnipod GO для людей з діабетом 2-го типу віком від 18 років, які отримують лише базальний інсулін.

Omnipod GO являє собою водонепроникну капсулу без трубки, що забезпечує фіксовану швидкість безперервного введення швидкодіючого інсуліну протягом 72 годин, та пропонує сім різних запрограмованих добових доз — від 10 до 40 одиниць на день. 

Компанія запланувала запуск на 2024 рік.

Вже почали випускати цього року

Найменша у світі довговічна автоматизована система доставки інсуліну Tandem Mobi

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 5 изображение

У лютому компанія Tandem Diabetes Care оголосила про початок комерційного запуску в США своєї інсулінової помпи Mobi, яка повністю контролюється за допомогою мобільного застосунку та є найменшою у світі багаторазовою автоматизованою системою доставки інсуліну (AID).

Вона отримала дозвіл FDA для людей з діабетом віком від шести років у липні 2023 року.

Mobi має картридж на 200 одиниць інсуліну та кнопку увімкнення помпи, що є альтернативою управлінню болюсами інсуліну за допомогою телефону. Вона вдвічі менша за розміром, ніж існуюча помпова система Tandem — помпа t:slim X2. Mobi можна помістити в кишеню для монет, прикріпити до одягу або носити на тілі за допомогою клейкого чохла.

Система оснащена технологією Control-IQ, що прогнозує та допомагає запобігти гіпо- або гіперглікемії (низький або високий рівень цукру в крові), що допомагає покращити час в цільовому діапазоні глюкози TIR

Dexcom ONE+

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 6 изображение

У Європі Dexcom пропонує свою платформу G6 CGM у рамках диференційованої пропозиції під назвою Dexcom ONE.

На початку цього року компанія розпочала європейський запуск свого нового безперервного моніторинга глюкози (CGM) для людей з цукровим діабетом 1-го та 2-го типу, які приймають інсулін — Dexcom ONE+. Продукт вже доступний в Іспанії, Бельгії, Польщі та Нідерландах. 

ONE+ використовує вже існуючу технологію датчика Dexcom та сенсор останнього покоління G7; а також додає спеціальні нотатки в певні моменти, як-от приймання їжі, ін'єкції інсуліну та заняття спортом. 

Інтеграції CGM + AID

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 7 изображение

Всі ці продукти вже були відносно відомі у сфері DiaTech, але тепер вони мають нову корисність, завдяки серії інтеграцій між безперервними моніторингами глюкози (CGM) і автоматизованими системами доставки інсуліну (AID), про які було оголошено за останні кілька місяців. Це дає людям з цукровим діабетом більше можливостей у лікуванні і контролі свого стану.

Серед важливих оновлень можна виділити наступні:

  • Omnipod 5 від Insulet з G7 від Dexcom
  • Omnipod 5 від Insulet з FreeStyle Libre 2 Plus від Abbott
  • Tandem Diabetes Care's t:slim X2 з Dexcom G7
  • Tandem Diabetes Care's t:slim X2 з FreeStyle Libre 2 Plus від Abbott
  • iLet від Beta Bionics з G7 від Dexcom

Чекають дозволу FDA

Бездротова інсулінова помпа від Embecta для людей з діабетом 2-го типу

Embecta, дочірня компанія BD Diabetes, розробила запатентовану одноразову помпу для людей з цукровим діабетом 2-го типу.

Embecta описує помпу як зручну та непомітну у носінні, з резервуаром для інсуліну на 300 одиниць. За словами представників компанії, їхній продукт має потенціал позитивно вплинути на лікування діабету 2-го типу. Колін Райлі (Colleen Riley), технічний директор Embecta, зазначила, що дизайн помпи заснований на «унікальних потребах» людей з діабетом 2-го типу та їхніх лікарів.

Також розробляється версія із замкнутим циклом. Ця версія має вбудований алгоритм, який вимагає від компанії проведення клінічних досліджень.

У січні компанія оголосила, що подала патч-помпу до FDA для отримання дозволу.

Інсулінова помпа Modular Medical

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 8 изображение

У січні Modular Medical оголосила, що завершила процес подання своєї інсулінової помпи MODD1 до Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) для отримання дозволу.

Компанія розробила 90-денну помпу MODD1 з новою технологією мікрофлюїдики, що забезпечує недороге введення інсуліну. Новий інтуїтивно зрозумілий дизайн робить продукт простим у використанні та полегшує його призначення. Резервуар помпи має розмір 300 одиниць (або 3 мл). Користувачі можуть контролювати роботу помпи за допомогою мобільного телефону без необхідності використання зовнішнього контролера. Насос працює від одноразової батареї, що входить до комплекту поставки.

Niia Essential — патч-помпа від PharmaSens

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024 - 9 изображение

Компанія PharmaSens завершила 2023 рік, подавши заявку на схвалення FDA своєї інсулінової пластирної помпи Niia Essential.

PharmaSens розробила базально-болюсну патч-помпу, що поєднує в собі простоту використання інсулінової шприц-ручки та переваги «інсулінового насоса». Niia Essential від PharmaSens оснащена резервуаром об'ємом 3 мл та має дизайн, орієнтований на пацієнта, спрямований на підвищення зручності використання. Можливо, Niia Essential є однією з найкомпактніших пластирних помп на ринку.

PharmaSens очікує позитивного відгуку FDA і заявляє, що вже готується до виходу на ринок, щойно отримає «зелене світло».


Джерело: Drug Delivery Business News

 

Читайте також:

Неінвазивний моніторинг рівня глюкози: майбутнє чи міф? 7 перспективних розробок

DiaTech: 10 головних технологічних новинок 2023

Книга «Школа контролю цукрового діабету. Частина 3. Технічна підтримка» — ваш путівник світом DiaTech. Встигніть отримати свій екземпляр!


 

Ми в Instagram та Telegram