Що з'їсти, щоб не погладшати? 5 продуктів, які «приборкують» голод

При зниженні ваги дуже важливо підібрати продукти і меню, які будуть давати тривале відчуття ситості. Адже головна ціль — прибрати зайві перекуси і великі порції, які дають надлишок калорій. Якщо ж ви повноцінно поїли і немає відчуття голоду, то далі вам легше так харчуватись, відповідно знижувати та утримувати вагу.

Ось 5 продуктів, корисних при схудненні, які дають тривале відчуття насичення і безпечні для фігури.

Що з'їсти, щоб не погладшати? 5 продуктів, які «приборкують» голод - изображение

Авторка цієї статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


М'ясо (курка, індичка, яловичина, язик)

М'ясо — це продукт, який довго перетравлюється, отже, ми довго відчуваємо ситість. Крім того, на білкові продукти у нас йде низький інсуліновий відгук.

Читайте також: Готуємо куряче філе з кунжутом і броколі. Буде смачно та корисно!

Горіхи

Багаті рослинним білком і жирами. В них вкрай мало засвоюваних вуглеводів, внаслідок цього вони дають тривале відчуття ситості.

Читайте також: 6 горіхів, корисних при діабеті

Хрестоцвіті овочі

Брокколі, цвітна, білокачанна і брюссельська капуста містять клітковину, яка може бути корисною для схуднення. Одна чашка вареної брюссельської капусти дає 6 г клітковини, що становить приблизно 20 відсотків добової норми. Загалом капуста дає тривале відчуття ситості, не підвищуючи рівень цукру в крові.

Читайте також: Скільки готувати овочі, щоб вони залишалися корисними

Квасоля, нут, сочевиця

Бобові місять багато білку, збагачують мікробіом кишківника, знижують відчуття голоду.

Читайте також: Сочевиця знижує сплеск глюкози в крові після їди. Результати дослідження

Авокадо

Багате корисними оліями і клітковиною авокадо є також джерелом мінералів і водночас містить мало вуглеводів. Саме тому авокадо дає тривале відчуття ситості, корисне для шкіри, волосся, нігтів і імунітету, мало впливає на рівні інсуліну та цукру в крові, тобто сприяє зниженню ваги і контролю цукрового діабету.

Що ще корисно? При зниженні ваги корисні всі види білка, зокрема яйця, жирна риба, кріль і всі види низьковуглеводних овочів (огірки, помідори, зелень тощо). Головне — поєднувати білок і клітковину з необхідною для здоров'я кількістю вуглеводів.

Харчуйтеся різноманітно та будьте здорові!


Читайте також:

Як зменшити апетит в домашніх умовах? 11 дієвих способів

Як їсти ситно та знижувати вагу?

Не можете скинути вагу? 13 причин, чому так може відбуватися

 

Ми в Instagram та Telegram