8 порад з управління діабетом у холодну пору року

Зниження температури за вікном може ускладнити контроль діабету. Але ви не повинні дозволяти погоді взяти над собою верх! Ось поради, які допоможуть вам контролювати свій стан, коли надворі холодно.

8 порад з управління діабетом у холодну пору року - изображение

Як холодна погода може вплинути на рівень цукру в крові?

По-перше, холодні температури можуть викликати стрес у вашому організмі. У відповідь на це організм виділяє контрінсулярні гормони, такі як кортизол (тобто, їхня дія протилежна до дії інсуліну), щоб забезпечити додатковий заряд енергії. В результаті рівень цукру в крові підвищується. По-друге, з настанням холодів (приблизно з жовтня) зростає захворюванність на грип. Хвороба може спонукати організм виробляти гормони стресу для підвищення енергії та боротьби з інфекцією. Це призводить до підвищення рівня цукру в крові.

І, нарешті, свята! У святковий сезон вечірки, сімейні застілля та подарункові кошики можуть порушити ваш план харчування. Несприятлива погода також може ускладнити перебування на свіжому повітрі та фізичну активність. Зміни у плані харчування та фізичної активності можуть призвести до підвищення рівня цукру в крові.

Ось 8 порад, як зберегти здоров'я у холодну пору року:

1. Моніторинг, моніторинг, моніторинг!

Частіше перевіряйте рівень цукру в крові, особливо, якщо ви захворіли або маєте симптоми гіпоглікемії (низького рівня цукру в крові). Взимку руки можуть бути холодними, що робить тестування більш болючим. Спробуйте зігріти руки біля обігрівача або чашки з теплою водою перед тестуванням. Використання безперевного моніторингу глюкози (CGM) може допомогти вам залишатися у курсі ваших показників 24/7.

2. Залишайтеся в теплі

Загорніться у плед, займіться вдома фізичними вправами або випийте чашку гарячого чаю. Але будьте обережні, використовуючи електричні ковдри, грілки або грілки для ніг. Ви можете не помітити, що температура занадто висока, і обпектися.

3. Подумайте про те, щоб зробити щеплення від грипу

Вакцинація проти грипу може зменшити ймовірність захворіти на грип, кількість візитів до лікаря, пропусків роботи та навчання, а також тяжкість перебігу захворювання, якщо ви захворієте.

4. Щодня перевіряйте стан шкіри та стоп

Холодна погода зазвичай супроводжується сухим повітрям. Обігрівачі в приміщенні та автомобілі також можуть пересушувати шкіру. Суха, свербляча шкіра може спричинити появу тріщин на шкірі, що може призвести до інфекції. Звертайте пильну увагу на свою шкіру та стопи, щоб вчасно помітити проблеми та одразу ж почати лікування.

5. Залишайтеся фізично активними

Додайте у свій розпорядок дня заняття в приміщенні. Спробуйте подивитися відео з йоги або зумби. Щоб зробити заняття веселішими, запропонуйте рідним чи друзям приєднатися до вас.

6. Дотримуйтеся збалансованого харчування

Намагайтеся не порушувати свій план харчування, зокрема на свята. Слідуйте здоровим порадам, наприклад, скоротіть (або відмовтеся) від споживання інших вуглеводів, якщо ви з'їли солодощі.

7. Захистіть свої ліки та діабет-обладнання від сильного холоду

Тримайте ліки, витратні матеріали та обладнання подалі від сильного холоду. Інсулін потрібно тримати в прохолоді, але не допускати його замерзання. Заморожений інсулін не діє, навіть якщо його розморозити. Сильний холод також може пошкодити ваше діабетичне обладнання, як-от інсулінові помпи та глюкометри.

8. Будьте напоготові

Підготуйте запасний діа-набір. Наявність аптечки для лікування діабету може допомогти вам керувати своїм станом під час надзвичайних ситуацій, наприклад, під час непогоди.

 

*Цей контент містить лише загальну інформацію і жодним чином не замінює кваліфікованих медичних рекомендацій.


Читайте також:

Діабет: як котролювати цукри під час інших хвороб?

Як навколишнє середовище може впливати на рівень глюкози

Vivi Cap: контейнер для зберігання інсуліну, що працює без підзарядки