Смарт-годинник Huawei Watch 4 виявляє ризик гіперглікемії. Що нам відомо

Поки Apple працює над неінвазивним моніторингом рівня глюкози в крові для своїх Apple Watch, Huawei додав функцію, що виявляє ризик підвищеного рівня цукру в крові для своїх Huawei Watch 4.

Як це працює та для кого може бути корисною нова технологія? Ось що нам відомо.

Смарт-годинник Huawei Watch 4 виявляє ризик гіперглікемії. Що нам відомо - изображение

Інноваційна технологія Huawei оцінює ризик виникнення гіперглікемії (високий рівень цукру в крові) за допомогою комплексного аналізу десяти показників здоров'я, як-от частота серцевих скорочень, характеристики пульсової хвилі та інші, всього за 60 секунд.

Виробник наголошує, що годинник не є медичним пристроєм та не рекомендує використовувати цю технологію користувачам з діабетом 1-го типу замість глюкометра та CGM (безперервний моніторинг рівня цукру в крові). Інформація, яку надає гаджет є, скоріше, довідковою. Однак така функція може бути корисною для людей з діабетом 2-го типу та переддіабетом.

Huawei Watch 4 НЕ вимірює рівень глікемії і НЕ надає показники рівня цукру в крові на вимогу. Він лише оцінює ризики (на основі аналізу показників здоров'я) та сповіщує свого власника про можливість виникнення гіперглікемії, допомагаючи тим самим приймати обґрунтовані рішення щодо свого раціону та споживання цукру.

Ще один важливий момент. Перш ніж годинник почне повідомляти про підвищення рівня цукру в крові, його доведеться поносити не менше тижня. Протягом цього часу він збиратиме інформацію про здоров'я власника. І вже на основі цих даних в подальшому зможе прогнозувати ризик гіперглікемії. Звичайно, це не буде точне значення, як на глюкометрі.

Не варто розглядати цю покупку, як повноцінний моніторинг глюкози в крові, але це важливий крок для розширення функціоналу носимих пристроїв.


Читайте також:

Смарт-годинник: Для чого він потрібен людині з діабетом?

Годинники Garmin можна використовувати для контролю за показниками рівня цукру в крові

Apple розробляє глюкометр для Apple Watch: Що нам відомо

 

Ми в Instagram та Telegram