Вишні без цукру на зиму — дуже простий рецепт

Консервація ягід без цукру — звучить як фантастика, проте цілком реальна історія. Наприклад, вишні без цукру консервуються у власному соку, чудово зберігаються без холодильника в сухому темному місці за прохолодної кімнатної температури. Ягоди повністю готові до вживання: консервовані вишні без цукру можна вживати як начинку для вареників, пирогів і пиріжків, а також додавати у ранкову вівсянку.

Вишні без цукру на зиму — дуже простий рецепт - изображение

Перший український гастрономічний портал SHUBA пропонує простий покроковий рецепт приготування вишень без цукру. Знадобляться лише вишні, але стиглі, не гнилі, не зіпсовані, адже добрі ягоди — це якісні консерви.

Інгредієнти на одну пів літрову банку:

  • свіжі вишні — 600 г

Вишні: вуглеводи, ГІ та користь при діабеті

Приготування:

1. Вишні промийте, залийте холодною водою із сіллю — 3 столові ложки на 3 літри води, залиште на 2 години, щоб видалити з ягід можливих хробаків. Потім воду злийте, вишні промийте та викладіть на друшляк, щоб стікала вода. Видаліть кісточки.

2. Чисту банку та кришку простерилізуйте. Викладіть вишні щільно у банку, накрийте кришкою. Наповнювати банки треба максимально і водночас злегка ущільнювати вишні, тому що після стерилізації вони трохи осядуть.  

3. Нагрійте у каструлі воду, покладіть на дно металеву підставку чи кухонний рушник. Поставте в каструлю банку. Вода має доходити до плечиків банки. Кип’ятіть вишні впродовж 10 хвилин після закипання води в каструлі.  

4. Обережно вийміть банку, закрутіть кришку, переверніть банку догори дном та накрийте чимось теплим до повного остигання.


Читайте також:

Бюджетне печиво без цукру для всієї родини

Як приготувати чизкейк без цукру

Домашнє морозиво з чорницею — корисний рецепт

 

Ми в Instagram та Telegram