Як впоратися зі страхом гіпоглікемії? Поради людей з діабетом

Страшно вийти на вулицю? Тримаєте цукор високим? Страх гіпоглікемії обмежує і заважає жити повноцінним життям. Та найгірше те, що він може «змусити» вас навмисно підтримувати високий рівень цукру в крові, що впливає на ваше самопочуття та збільшує ризики інших ускладнень.

Як перестати боятися низького цукру? Ділимося порадами від людей з діабетом.

P.S.: Всім «новачкам» з діа обов'язково до прочитання.

Як впоратися зі страхом гіпоглікемії? Поради людей з діабетом - изображение

Одним із найнеприємніших моментів життя з діабетом є постійний страх перед гіпоглікемією (низький рівень цукру в крові). Страх гіпоглікемії найчастіше виникає у людей з цукровим діабетом 1-го типу (ЦД1), які приймають інсулін, а також їхніх близьких або тих, хто за ними доглядає. 

Цей стан характеризується появою тривоги або страхом, який виникає при думці про низький рівень цукру в крові (нижче 3,9 ммоль/л). Він може проявлятися в уникненні таких життєвих ситуацій, як керування автомобілем, подорожі, заняття спортом, походи на роботу чи навчання, оскільки в цих ситуаціях страх стає більш інтенсивним. Цей страх може призвести до того, що люди, які живуть з діабетом, навмисно підтримують високий рівень цукру в крові, що своєю чергою збільшує ризики ускладнень діабету, зокрема діабетичного кетоацидозу (ДКА). Крім того, надмірне занепокоєння через можливе зниження рівня цукру може мати шкідливі психологічні наслідки.

Читайте також: 10 тривожних симптомів, що попереджають про падіння рівня цукру в крові 

Ось кілька порад від людей з діабетом, які можуть допомогти вам впоратися зі страхом гіпоглікемії.

Previous Next

Якщо страх перед гіпоглікемією став нестерпним або дійшов до того, що вам важко виконувати повсякденні справи, зверніться за професійною допомогою.

 

Що ще можна порадити людям, яких мучить страх гіпо? Діліться в коментарях!


Читайте також:

5 способів попередити гіпоглікемію. Лайфхаки від діабет-блогерки

5 способів допомогти близькій людині справлятись з гіпоглікеміє

Гіпонеусвідомленість. Що потрібно знати про нечутливість до гіпоглікемії

 

Ми в Instagram та Telegram