5 порад з контролю рівня цукру в крові від Богині Глюкози

Джессі Іньчауспе (Jessie Inchauspé) — французька біохімік та письменниця, авторка книги «Glucose Goddess Method», відома в соціальних мережах як «Богиня Глюкози» (The Glucose Goddess). У своєму Instagram, де майже 5 млн. підписників, Джессі розповідає про прості прийоми (наприклад, порядок, у якому ми їмо їжу), які можуть допомогти підтримувати рівень цукру в крові на більш стабільному рівні. Ось деякі з них.

5 порад з контролю рівня цукру в крові від Богині Глюкози - изображение

1. Їжте овочі перед вуглеводами

5 порад з контролю рівня цукру в крові від Богині Глюкози - 2 изображение

Звичайно, ми знаємо, що включення більшої кількості овочів (особливо некрохмалистих) у наш раціон є позитивним фактором, але коли справа доходить до того, щоб побалувати себе їжею з високим вмістом вуглеводів, овочі повинні бути на першому місці на вашій тарілці. З'ївши порцію овочів (наприклад, броколі, салат тощо) перед тим, як з'їсти вуглеводну їду, ви маєте шанс знизити стрибок глюкози на 73%!

2. Спробуйте розчин оцту перед їжею

5 порад з контролю рівня цукру в крові від Богині Глюкози - 3 изображение

Додаючи столову ложку будь-якого виду оцту (наприклад, яблучного) в склянку теплої води або води кімнатної температури за 15-20 хвилин до їди, ви можете знизити рівень глюкози до 30%. Коли ви вживаєте оцет до або під час їжі, оцтова кислота, що міститься в оцті, спонукає ваші м'язи швидше засвоювати глюкозу, щоб ваші мітохондрії могли спалювати більше жиру. Це означає відсутність різкого падіння рівня цукру в крові після їди, менший викид інсуліну і стабільний рівень глікемії протягом тривалого періоду часу.

3. Поєднуйте вуглеводи з жирами, білками та клітковиною

5 порад з контролю рівня цукру в крові від Богині Глюкози - 4 изображение

Коли ви їсте вуглеводи самі по собі, вони потрапляють прямо в кров, підвищуючи рівень глюкози в крові. Якщо вам захотілося чогось крохмалистого — рису, хліба, макаронів, пластівців тощо — додайте до них жирів, білків та/або клітковини, щоб сповільнити надходження глюкози в кров.

4. Пройдіться після їди

5 порад з контролю рівня цукру в крові від Богині Глюкози - 5 изображение

Використання м'язів протягом щонайменше 10 хвилин після їжі (швидка ходьба — це саме те, що потрібно) допомагає значно знизити реакцію на глюкозу. Коли ви рухаєтеся, ваші м'язи використовують залишки глюкози в крові, що знижує резистентність до інсуліну. Це дуже корисно зокрема для тих, хто страждає на СПКЯ (синдром полікістозних яєчників).

5. Уникайте солодкого на сніданок

Хто не любить пончик або круасан на сніданок? Відповідь — ваш рівень цукру в крові! Починаючи свій день зі сніданку з високим вмістом цукру, ви можете зіпсувати свій графік глікемії на весь залишок дня. Замість цього оберіть більш солоний сніданок, наприклад, омлет із зеленню та овочами. У пошуках смачних та корисних ідей зазирніть до нашого розділу Рецепти.

 

Джерело: @glucosegoddess


Читайте також:

10 несподіваних факторів, які можуть спричинити коливання рівня цукру в крові

8 продуктів, які не підвищують (або майже не підвищують) рівень цукру в крові

Харчування при діабеті: що їсти для кращого контролю рівня цукру в крові?