Рослинне молоко: яке краще при діабеті?

Яке рослинне молоко корисніше для людини з цукровим діабетом? Порівнюємо популярні варіанти!

Рослинне молоко: яке краще при діабеті? - изображение

Авторка цієї статті — Олена Філатова, сертифікована спеціалістка зі здорового способу життя, діабет-блогерка (стаж ЦД 1 — 20 років), авторка блогу про корисне харчування. 


Мигдалеве

Смачне низьковуглеводне молоко з мигдальних горіхів. Може бути виготовлене з обсмажених або сирих горіхів. Смачніше з обсмажених, корисніше — з сирих. На 100 мл — 0 г вуглеводів. 

Читайте також: Немолочні «молочні» продукти: чи є вони здоровішим вибором при діабеті?

Вівсяне

Містить близько 7 г вуглеводів на 100 мл молока. Однак, зі склянкою такого напою ви отримуєте денну дозу бета-глюканів, цікавих цукрів. Вони здатні знижувати рівень холестерину в крові та покращувати імунітет. Деякі дослідження показують, що і на рівень глікемії вівсяне молоко впливає позитивно. 

Читайте також: Поживна цінність та глікемічний індекс продуктів: сири, молоко, молочні продукти

Соєве

Смачне, кремове, повноцінна заміна за амінокислотним складом! Усього 2 г вуглеводів на 100 мл — вважаємо низьковуглеводним. Є кілька нюансів: усе ще тривають суперечки про те, чи впливають ізофлавони сої на рецептори естрогену, а отже, на наш гормональний фон. Тим, хто на дієті FOODMAP соєве молоко не підходить. 

Кокосове

Чудові смак і аромат, умовно 0 г вуглеводів на 100 г. Однак, майже всі жири в цьому молоці — насичені. Тобто, такі, яких краще уникати/обмежити. 

 

Підсумуємо?

Мої фаворити — мигдалеве та соєве. А ваші? Діліться в коментарях!


Читайте також:

Діабет і харчування: 5 хитрощів для легких розрахунків

Уникайте цих помилок зі сніданком, якщо у вас діабет

Банани при діабеті. Міфи і правда
 

Ми в Instagram та Telegram