Чоловік використовував терапію ляпасами для лікування діабету 1 типу. Померла жінка

Чоловік, якого звинувачують у смерті 71-річної жінки на майстер-класі з терапії ляпасами, пропагував цю практику як «ліки» від діабету.

Чоловік використовував терапію ляпасами для лікування діабету 1 типу. Померла жінка - изображение

Коронний суд Вінчестера розглядіє справу 61-річного Хунчі Сяо (Hongchi Xiao) з міста Клаудбрейк, Каліфорнія, якого звинувачують у вбивстві з необережності 71-річної Даніель Карр-Гомм (Danielle Carr-Gomm), повідомляє ВВС.

За версією обвинувачення, пан Сяо змусив пані Карр-Гомм, яка хворіла на цукровий діабет 1-го типу (ЦД1), повірити, що інсулін є «отрутою» і що її стан можна вилікувати за допомогою його терапії.

Paida Lajin, або ляпас і розтяжка

Пані Карр-Гомм з міста Льюїс у Східному Сассексі була переконаною вегетаріанкою і мала страх перед голками — обидва фактори підштовхнули її до багаторічних пошуків альтернативи інсуліну.

Вона познайомилася з паном Сяо, який був екстрадований [процес видачі злочинця чи підозрюваного іншій державі] з Австралії, перш ніж поліція Вілтшира висунула йому звинувачення на семінарі Paida Lajin у Болгарії.

Paida Lajin, що перекладається як «ляпас і розтяжка» — це метод, за допомогою якого, як стверджує пан Сяо, «отруйні відходи» виводяться з організму за допомогою поплескування і ляскання по різних частинах тіла.

Під час семінару в Болгарії пан Сяо запевнив пані Карр-Гомм, що може допомогти їй з діабетом. На тому ж заході жінка перестала приймати інсулін і їй стало вкрай погано.

Засудження за вбивство через необережність

Раніше, у квітні 2015, Сяо проводив семінар у передмісті Сіднея, під час якого він описав Paida Lajin як «100% ефективний метод проти діабету 1-го типу, і що його цілющі властивості означають, що більше не потрібно приймати інсулін».

Батьки шестирічного Ейдена, який також хворів на діабет 1-го типу, записали його на семінар під керівництвом пана Сяо, під час якого хлопчику ставало дедалі гірше, з'явилися екстремальні симптоми діабетичного кетоацидозу (ДКА), які, як стверджував пан Сяо, були просто «частиною самовідновлювального пристосування організму».

Після смерті Ейдена, яка стала «прямим наслідком» неотримання інсуліну, пан Сяо був засуджений австралійським судом за ненавмисне вбивство після того, як сказав матері хлопчика припинити вводити йому ліки.

«Вила від болю»

У перший день семінару місіс Карр-Гомм оголосила, що припинила приймати інсулін, і Сяо та інші присутні привітали її з цим рішенням.

Разом з іншими учасниками семінару пані Карр-Гомм почала постити, але вже на третій день серйозно занедужала, «втомилася», «ослабла» і «вила від болю». 

На четвертий день пані Карр-Гомм померла від діабетичного кетоацидозу.

Судовий розгляд справи триває.

 

Джерело: BBC


Читайте також:

Пероральні краплі інсуліну можуть замінити ін'єкції

Вчені з Китаю вперше вилікували людину від діабету 2 типу

Терапія стовбуровими клітинами може стати проривом у боротьбі з діабетом 1 типу

 

Читайте схожі матеріали