4 продукти, які не варто їсти на сніданок

Перший прийом їжі вважається найважливішим за день. Від сніданку залежить загальне самопочуття, він дає заряд енергії та бадьорості. Утім, є ряд продуктів, які не варто їсти зранку, і ось чому.

4 продукти, які не варто їсти на сніданок - изображение

Авторка цієї статті — Олеся Підмурняк, к.м.н. / PhD, ендокринологиня з 25-ти річним стажем.


Солодощі

Через годину-дві після сніданку ви відчуєте сонливість і занепад сил. У солодощах міститься багато цукру, що призводить до активного вироблення інсуліну. А коли організм ще не прокинувся, підшлунковій важче впоратися з сильним навантаженням, що загрожує підвищеним рівня цукру в крові.

Стосовно випічки. Зазвичай вона містить не лише цукор, а й дріжджі, які підвищують газоутворення та приносять дискомфорт.

Читайте також: Як перестати їсти багато цукру? 11 простих способів

Фруктові соки натще

Соки підвищують кислотність шлунку і ризик розвитку гастриту в довгостроковій перспективі. Крім того, вони містять фруктозу, що впливає на рівень цукру крові. Тому соки не рекомендовані до вживання тим хто має цукровий діабет. Надавайте перевагу цілим свіжим фруктам і ягодам — так ви забезпечите організм корисною розчинною клітковиною, яка необхідна для здорової мікрофлори кишківника, нормалізації маси тіла і формування правильних харчових звичок.

Читайте також: Чи безпечна фруктоза, та кому і скільки її можна їсти?

Копченості

Копчена риба і м'ясо взагалі не дуже корисні для організму. А їсти їх на порожній шлунок —  тим більш не варто. Це дуже важка їжа для шлунку, яка довго перетравлюється і може викликати спазми.

Сирі овочі

Свіжі овочі, безумовно, дуже корисні. Але не натщесерце. Їх краще з'їсти вже після сніданку або відкласти до обіду. Справа в тому, що у свіжих овочах багато кислоти, яка може подразнювати шлунок і слизову. Особливо в помідорах, перці, цибулі часнику.

 


Читайте також:

5 продуктів, що здатні замінити вітамінні комплекси

10 корисних продуктів для сніданку

Уникайте цих помилок зі сніданком, якщо у вас діабет
 

Ми в Instagram та Telegram