Як зберігати м'ясо, рибу та молочні продукти. Практичні поради

За неправильного зберігання продукти можуть не лише втрачати свої корисні властивості, а й перетворитися на шкідливі. Пропонуємо вам кілька простих порад, які допоможуть вам отримувати всю користь від продуктів та убезпечити своє здоров'я.

Як зберігати м'ясо, рибу та молочні продукти. Практичні поради - изображение

М'ясо та птиця

М'ясо та птиця мають бути в оригінальній упаковці та зберігатися в спеціальному відділенні холодильника. Якщо ви не збираєтеся вжити його в їжу протягом 2 днів — загорніть м'ясо у фольгу і заморозьте. Копченості, шинку тощо загорніть у вощений папір і зберігайте в холодильнику. Бекон можна заморожувати на термін до одного місяця.

Риба

Рибу слід зберігати в чаші з льодом і використовувати якомога швидше. Також можна заморозити її або обсмажити і зберігати в холодильнику.

Яйця

Яйця мають зберігатися в оригінальній упаковці з картону. Хочете дізнатися про свіжість яєць? Опустіть їх у склянку з водою. Якщо вони тонуть, вони свіжі, якщо ні — погані.

Молоко

Молоко слід зберігати в оригінальній упаковці в задній частині холодильника, подалі від сирої їжі або харчових продуктів із сильним запахом.

Сир (твердий)

Твердий сир слід зберігати у вощеному папері та запаковувати в поліетиленовий пакет. Змастіть сир маслом зі зрізаного боку, щоб запобігти його висиханню.

Кисломолочний сир і сметана

Кисломолочний сир і сметану слід зберігати у вакуумному пакуванні, щоб уповільнити ріст бактерій, що спричиняють псування продукту.

Масло

Масло має зберігатися в оригінальному пакуванні та в спеціальній ємності. Його також можна заморожувати до 6 місяців.


Читайте також:

Кухонні хитрощі, щоб довше зберегти продукти свіжими

Чим небезпечні немиті овочі та фрукти, та як мити їх правильно?

Як харчуватися у спеку? Поради ендокринолога

 

Ми в Instagram та Telegram