«Діабет мене не зупинить!» Спортсмен з Британії про свій діагноз, світовий рекорд та допомогу українцям

З Дугалом Глейшером «Мій цукровий» познайомився цьогоріч на одному діабетичному заході у Києві (докладніше про це шукайте на mysugar.media). Як світовий рекордсмен-англієць опинився в Україні, та чому ми вирішили вам про нього розповісти, читайте далі.

«Діабет мене не зупинить!» Спортсмен з Британії про свій діагноз, світовий рекорд та допомогу українцям - изображение

Привіт! Я Дугал Глейшер (@dougalsepicadventure) із Сомерсета, Англія. Мені 24 роки, чотири з яких я живу з цукровим діабетом 1-го типу (ЦД1). Я професійно займаюся каякінгом, а ще працюю над гуманітарним проектом, подорожуючи світом. Це поєднує мою місію допомагати людям з моєю любов'ю до подорожей та пригод.

Мій останній глікований (А1С)

6,5%

Які засоби для контролю діабету я використовую та чому

Я користуюся інсуліновими шприц-ручками (Новорапід і Левемір) та безперервним моніторингом глюкози (CGM) Dexcom G6. Раніше я пробував використовувати помпу, але виявив, що це не допомагає покращити мої показники А1С. До того ж техніка може вийти з ладу — а це ризиковано, коли багато подорожуєш або перебуваєш в експедиції, як я. Тож віддаю перевагу надійності та простоті шприц-ручок.

Ви можете побачити мій рівень цукру в крові в реальному часі на моєму сайті: dougalsepicadventure.com

Як я захворів

У мене з'явилися деякі з класичних симптомів діабету. Я не міг припинити спати і пити воду, а приблизно через тиждень почалися проблеми із зором. Коли я звернувся до лікаря, мій рівень цукру в крові перевищував 35 ммоль/л. Дізнатися про цей діагноз було великим потрясінням.

«Діабет мене не зупинить!» 

У 2015 я вирішив взяти участь у найдовшій у світі веслувальній гонці на байдарках: 125 миль від Девізеса до Вестмінстера. Після її завершення я був залежний! З тих пір я виступаю за команду Team GB і беру участь у перших у світі експедиціях на каяках, доводячи собі, що діабет мене не зупинить!

Previous Next

Минулого року я встановив новий світовий рекорд з плавання на каяках навколо Британії, пропливши 3000 кілометрів за 40 днів, долаючи бурхливе море та великі океанські переправи. Я робив це без підтримки, розбиваючи намети на пляжах і знаходячи їжу по дорозі. Це був величезний виклик і велика пригода.

Як я опинився в Україні

Я приїхав, щоби підтримати українців, які постраждали від російського вторгнення. Працюючи волонтером у благодійному фонді Siobhan's Trust, я намагався подарувати трохи позитиву тим людям, які його потребували по всій країні — від Львова до Херсона — у вигляді безкоштовної піци. Наразі я також беру участь у допомозі діабетичній спільноті в Україні. (Теплий прийом, який я відчув в Україні, просто дивовижний — дякую вам!).

Previous Next
 

Діабет в Україні VS. діабет у Великій Британії

Гадаю, діагноз цукрового діабету в Україні може бути більшим викликом для людини... У Великій Британії кожен з діабетом 1-го типу має вільний доступ до цукрознижувальних препаратів, інсуліну та технологій для кращого управління своїм станом, як от моніторинг глюкози (CGM). Я не кажу, що це легко, але британці мають усвідомлювати та цінувати, як їм пощастило.

Гіпо під час каякінгу

Це найстрашніше! Особливо, коли пливеш на каяку один і далеко в морі. Я намагаюся зберігати спокій і завжди переконуюся, що у мене з собою достатньо солодких перекусок перед плаванням. Пляшечка меду — моя улюблена!

Що я завжди беру з собою у плавання

Мій Dexcom G6. Я налаштував телефон таким чином, щоб він озвучував мої показники вголос, аби я міг знати свій рівень цукру, не зупиняючись під час каякінгу, щоб подивитися на телефон. (Особливо важливо, коли хвилі великі!)

Чи не заважає каякінг компенсації діабету

Звичайно, в експедиціях складніше контролювати діабет, буває, що рівень цукру підвищується... Втім, моя філософія полягає в тому, щоб мій діабет пристосовувався до мого життя, а не моє життя до діабету.

Побажання читачам «Мій цукровий»

Продовжуйте наполегливо працювати і ніколи не дозволяйте діабету зупинити вас на шляху до досягнення ваших мрій.

Слава Україні!


Читайте також:

Діабет-блогер про життя в Канаді: «У нас два різні діабети»

Майстер спорту з діабетом: «Я думав, що завжди буду на лаві запасних...»

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий»
 

Ми в Instagram та Telegram