5 причин для зимових активностей

Ніяк не вдається переконати себе і близьких вийти з дому в мороз? Ось кілька причин вибрати зимові активності.

5 причин для зимових активностей - изображение

Авторка цієї статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


Користь для дихальної та серцево-судинної систем

Зимові активності (навіть просто прогулянка) цілком можна прирівняти до гарного аеробного навантаження. Морозне повітря містить багато кисню, внаслідок чого організм ним насичується, кровопостачання поліпшується.

Читайте також: Чому взимку збільшується потреба в цукрознижувальних препаратах?

Підвищення концентрації уваги

Перебування на свіжому повітрі підвищує рівень кисню в організмі, який потрібний не лише для фізичної діяльності, а й для роботи мозку. Свіже повітря у поєднанні з приємною прогулянкою підвищує здатність до концентрації уваги. Наступного разу, коли відчуєте, що голова сповнена турбот, а на вас чекає ще купа роботи, прогуляйтеся хвилин 30 на вулиці і ви відразу ж відчуєте в собі більше сил для того, щоб упоратися з усіма справами.

Читайте також: Фізична активність взимку: як тримати діабет під контролем?

Спалювання набутих калорій

Ковзани, прогулянка, гра в сніжки або «спорудження» снігової фортеці — це відмінне фізичне навантаження. Калорії, набуті за час новорічно-різдвяних свят активно згоряють, а шанси зберегти стабільну вагу підвищуються.

Гарний настрій

Фізичні навантаження сприяють виробленню гормонів радості та задоволення. Вони дарують нам не лише гарний настрій, а й позитивно впливають на наш метаболізм.

Читайте також: Температура зберігання інсуліну: що потрібно знати

А ще спільні прогулянки та ігри неймовірно зближують і покращують взаємини з родиною і близькими. Тож одягайтеся тепліше і вперед за здоров'ям і позитивними емоціями!


Читайте також:

10 порад з управління діабетом взимку

Діабетичні шкарпетки. Навіщо і кому вони потрібні

Гарячий шоколад з корицею — затишний діа-рецепт

 

Ми в Instagram та Telegram