Україна співпрацюватиме з американським фармрегулятором FDA

Державний експертний центр (ДЕЦ) МОЗ України підписав угоду з Управлінням з контролю за якістю продуктів харчування та медикаментів США (FDA).

Україна співпрацюватиме з американським фармрегулятором FDA - изображение

Важлива подія відбулася під час робочого візиту директора ДЕЦ Михайла Бабенка, який входив до складу делегації МОЗ України, що відвідала FDA.

Угоду про повноваження та конфіденційність між ДЕЦ і FDA підписали Михайло Бабенко та заступник комісара FDA з глобальної політики та стратегії Марк Абду (Mark Abdoo).

«Це перша подібна угода в історії нашого Центру, і я сподіваюся, що вона стане першим кроком на шляху до тривалої та взаємовигідної співпраці», — підкреслив Михайло Бабенко під час церемонії підписання. Він висловив подяку FDA за готовність розпочати новий етап у співпраці між національними регуляторами двох країн.

За словами Михайла Бабенка, останні роки Державний експертний центр МОЗ України активно розвиває співпрацю з міжнародними організаціями та національними регуляторами у сфері обігу лікарських засобів у різних напрямках. Це дало змогу, попри виклики війни, закласти міцну основу для подальшого зростання та розвитку як Центру, так і всієї фармацевтичної галузі України.

Співпраця з FDA стане важливим кроком у напрямку інтеграції з міжнародними стандартами регулювання лікарських засобів.

«Я переконаний, що підписання цієї угоди стане відправною точкою для двостороннього діалогу, обміну ідеями та ініціативами, спрямованими на досягнення спільної мети — підвищення доступності та якості медичної допомоги для кожного громадянина нашої країни та світу», — зазначив Михайло Бабенко.


Джерела: dec.gov.ua, thepharma.media

Читайте також:

ADA оприлюднила Стандарти лікування цукрового діабету 2024: ключові оновлення

Вчені з Китаю вперше вилікували людину від діабету 2 типу

Інсулін, що вводиться раз на тиждень не отримав схвалення FDA

 

Теми: FDA