Найцікавіші технології для боротьби з діабетом на конференції Американської діабетичної асоціації 2024

Виробники технологій для лікування цукрового діабету продемонстрували свої розробки, а також поділилися новими даними про переваги наявних на сьогоднішній день пристроїв на щорічній конференції Американської діабетичної асоціації (ADA) 2024.

Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими DiaTech новинками та результатами останніх досліджень.

Найцікавіші технології для боротьби з діабетом на конференції Американської діабетичної асоціації 2024 - изображение

Niia Essential: помпа+моніторинг глюкози в одному пристрої

Найцікавіші технології для боротьби з діабетом на конференції Американської діабетичної асоціації 2024 - 2 изображение

Швейцарська технологічна компанія PharmaSens продемонструвала нову напівразову патч-помпу і моніторинг глюкози в одному компактному пристрої під назвою niia essential, який, за словами компанії, можна носити протягом п'яти днів.

Верхня частина пристрою, що містить Bluetooth-з'єднання, електронні та механічні частини для управління помпою, відокремлюється від одноразового резервуару на 300 одиниць разом із клеєм, який використовується для прикріплення пристрою до тіла за допомогою сталевої канюлі. Невелика кнопка на пристрої дає змогу вводити болюс вручну. Компанія стверджує, що керувати пристроєм буде система AID (автоматизована система доставки інсуліну), що контролюється зі смартфона.

Простішу версію базально-болюсної патч-помпи niia essential, розроблену компанією PharmaSens, було представлено на затвердження Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) наприкінці грудня. Про доступність системи niia signature AID поки не повідомляють.

Dexcom Stelo CGM: 15-ти денний моніторинг глюкози для людей з ЦД2

Найцікавіші технології для боротьби з діабетом на конференції Американської діабетичної асоціації 2024 - 3 изображение

Компанія Dexcom представила свій новий безрецептурний безперервний моніторинг глюкози (CGM) Stelo, створений спеціально для людей з цукровим діабетом 2-го типу (ЦД2), які не приймають інсулін.

CGM призначений для носіння на тильній стороні руки, працює до 15 днів (а не 10, як попередні версії), а показання відображаються безпосередньо за допомогою застосунку для смартфону. Пристрій позбавлений сповіщень і тривожних сигналів, орієнтованих на користувачів інсуліну та має коротший період «прогріву».

Представники компанії повідомили, що ціна буде оголошена ближче до дати запуску.

Детальніше про безперервний моніторинг глюкози Dexcom Stelo ми писали ТУТ.

Twiist AID: унікальна автоматизована система доставки інсуліну

Найцікавіші технології для боротьби з діабетом на конференції Американської діабетичної асоціації 2024 - 4 изображение

Компанія Sequel Med Tech, заснована всього лише торік, наробила чимало галасу, коли в березні оголосила про отримання дозволу FDA на свою нову автоматизовану систему доставки інсуліну twiist. 

Система twiist, заснована на алгоритмі автоматизованої доставки інсуліну Tidepool Loop, це безкамерна інсулінова патч-помпа, що вміщує 300 одиниць інсуліну. У пристрої Sequel використовується унікальний механізм перекачування, що за допомогою звукових хвиль вимірює кожен імпульс інсуліну. Це забезпечує точність і допомагає зрозуміти, скільки саме інсуліну отримує пацієнт за дозу.

Twiist отримала дозвіл на використання для людей з цукровим діабетом 1-го типу (ЦД1) у віці від шести років.

Наразі немає інформації про ціну та дату запуску.

Нові результати досліджень від Tandem, Medtronic та Insulet

Tandem

На конференції ADA компанія Tandem представила свою маленьку безкамерну помпу Mobi, посилаючись на нещодавнє дослідження, яке показало, що використання автоматизованої системи доставки Control-IQ може допомогти покращити час у межах цільового діапазону глюкози (TIR) без збільшення часу поза межами діапазону. Пристрій інтегрується з iPhone та моніторингом глюкози Dexcom G6 і Dexcom G7.

Medtronic

Компанія Medtronic надала дані, які свідчать про те, що використання їхньої системи MiniMed 780G AID допомагає зменшити кількість переривань сну та збільшити час перебування у цільовому діапазоні глюкози під час сну. Здатність системи вводити невеликі болюси кожні 5 хвилин, за словами компанії, також допомогла знизити частоту «феномену світанку» приблизно з 12,2% до 4,5% і трохи збільшити час перебування у цільовому діапазоні глюкози з 12 до 6 ранку. 

Insulet

Компанія Insulet представила на ADA дослідження, яке показало, що система Omnipod 5 може бути корисною для людей з діабетом 2-го типу, які використовують інсулін. Учасники, які раніше використовували ін'єкції або помпову терапію, побачили покращення рівня глікогемоглобіну A1C, зменшення стрибків цукру в крові та випадків гіпоглікемії (низький рівень цукру в крові), повідомляє компанія. Крім того, час перебування в цільовому діапазоні глюкози покращився на 20%, а загальне використання інсуліну скоротилося приблизно на 23 одиниці на день.


Джерела: diatribe.org, drugdeliverybusiness.com

Читайте також:

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024

Dexcom G7 тепер дозволяє контролювати рівень цукру в крові в режимі реального часу на Apple Watch

Медичний застосунок на основі штучного інтелекту допомагає у лікуванні діабету