Медичний застосунок на основі штучного інтелекту допомагає у лікуванні діабету

Згідно з дослідженням, представленим нещодавно на щорічній зустрічі Американської асоціації клінічної ендокринології (American Association of Clinical Endocrinology), використання медичного застосунку на основі штучного інтелекту (ШІ) покращує результати лікування діабету та знижує ризик деяких ускладнень.

Продовжуйте читати, щоб дізнатись більше.

Медичний застосунок на основі штучного інтелекту допомагає у лікуванні діабету - изображение

Команда вчених з Бангалорського діабетичного центру (Bangalore Diabetes Center) в Індії оцінили ефективність застосування технології цифрових двійників (Digital Twin / DT) для покращення рівня глікогемоглобіну A1C та зниження ризику атеросклеротичних серцево-судинних захворювань (АССЗ) у пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу (ЦД2).

The Impact of Digital Twin Technology on HbA1c Reduction and ASCVD Risk in Participants Enrolled for Type 2 Diabetes Remission: Outcomes of RCCT At 1 Year

У дослідженні взяли участь близько 300 чоловік. Їх розділили на 2 групи: учасникам першої групи було запропоноване застосування DT [мобільного застосунку, який використовує штучний інтелект та Інтернет речей (Internet of Things, IoT) для інтеграції багатовимірних даних для надання точних рекомендацій щодо харчування та здоров'я]; учасникам другої групи — стандартне лікування.

Дослідники виявили, що загалом 72,5% учасників досягли стійкої ремісії діабету протягом одного року. У групі DT спостерігалася значно більша різниця у зміні рівня глікогемоглобіну А1С порівняно зі стандартним лікуванням (-3 проти -0,2); а також помітне зниження профілю ризику АССЗ через 360 днів: 76,6% учасників були віднесені до категорії низького ризику порівняно з 49,1% на початковому етапі.

«Використання технології цифрових двійників (DT) допомогло значно покращити показники глікогемоглобіну А1С та знизити ризик атеросклеротичних серцево-судинних захворювань у пацієнтів з ЦД2, перевершивши стандартне лікування і продемонструвавши свій потенціал в точному управлінні діабетом», — пишуть автори.

 


Джерело: Medicalxpress

Читайте також:

Штучний інтелект допомагає оптимізувати дозування інсуліну

Штучний інтелект розпізнає діабет за 10 секунд завдяки голосу

Як штучний інтелект виявляє діабетичну ретинопатію

 

Ми в Instagram та Telegram