Ново Нордіск припиняє виробництво Левеміру. Чи не зникне препарат в Україні?

Коли і чому інсуліновий гігант припиняє випуск препарату? Та чи варто хвилюватися через це українцям з діабетом?

Деталі у статті.

Ново Нордіск припиняє виробництво Левеміру. Чи не зникне препарат в Україні? - изображение

Левемір/Levemir (інсулін детемір) був вперше схвалений у 2005 році. Це аналог інсуліну тривалої дії, що використовується як базальний (фоновий) інсулін: він починає діяти протягом 1-2 годин після введення і залишається активним до 24 годин. Зазвичай Левемір призначається пацієнтам із цукровим діабетом 1-го типу 1 або 2 рази на день.

Детальніше про те, як працюють різні типи інсуліну можна прочитати ТУТ

Компанія Ново Нордіск повідомила, що препарат буде знятий з виробництва у США в 2024 році.

За даними Ново Нордіск, Левемір ФлексПен, версія інсуліну детемір у вигляді інсулінової шприц-ручки, ймовірно, зазнає перебоїв у постачанні, починаючи з середини січня 2024 року, що триватимуть до припинення випуску ФлексПен з 1 квітня. Левемір у флаконах більше не буде доступний після 31 грудня 2024 року. 

Компанія заявила, що припинить випуск Левеміру в США до кінця наступного року «через глобальні виробничі обмеження, обмежений доступ препарату для пацієнтів та наявність альтернативних варіантів».

«Ми прийняли це рішення після ретельного розгляду і впевнені, що пацієнти зможуть отримати доступ до альтернативних методів лікування в США», — йдеться в заяві компанії, яка також рекомендує медичним працівникам обговорити варіанти лікування зі своїми пацієнтами заздалегідь, до того, як припинити прийом препаратів.

Як щодо ситуації з Левеміром в Україні? «Мій цукровий» поспілкувалися з представником компанії Ново Нордіск, щоб дізнатися, чи очікувати змін щодо випуску препарату в Україні.

«Продажі препарату Левемір не зупиняються в Україні. Дана новина стосується лише США», — комунікаційний менеджер Ново Нордіск Україна.


Джерела: diatribe.org, novomedlink.com

Читайте також:

Інсулін від А до Я: все, що потрібно знати про цей гормон

Як отримати інсулін в Україні? Процедура отримання препарату

Щотижневий інсулін для лікування цукрового діабету 1-го типу: останні дані досліджень

 

Ми в Instagram та Telegram