Місяць діабету: співак Ашер візьме участь у новій кампанії Sanofi проти ЦД 1-го типу

У зв'язку з початком Місяця підвищення обізнаності про діабет французька фармацевтична компанія Sanofi закликає знаменитостей поділитися своїми історіями про ЦД 1-го типу, щоб люди почали проходити скринінг на цей стан.

Місяць діабету: співак Ашер візьме участь у новій кампанії Sanofi проти ЦД 1-го типу - изображение

Так званий рух «THE 1 Pledge» («1 Обіцянка: дайте одну обіцянку перевірити себе на ЦД1») покликаний сприяти ранньому виявленню цукрового діабету 1-го типу (ЦД1) — аутоімунного захворювання, яке, як правило, проявляється в ранньому дитинстві. Він відрізняється від цукрового діабету 2-го типу (ЦД2), який зазвичай виникає в дорослому віці і часто пов'язаний зі способом життя та ожирінням.

Ідея полягає в тому, щоб люди з діабетом 1-го типу (або ті, хто мають близьких чи друзів із цим захворюванням) розповідали свої історії, щоб заохотити іших проходити скринінг на цей стан. Рання діагностика може допомогти зменшити кількість небезпечних для життя ускладнень ЦД, з якими пацієнти можуть зіткнутися, якщо не отримають своєчасного лікування.

Щоб підвищити обізнаність про програму, компанія Sanofi залучила співака та актора Ашера (Usher) — у його дитини виявили ЦД1 у віці 6 років.

«З того дня, як моїй дитині діагностували цукровий діабет 1-го типу, я не перестаю думати про це захворювання. Якби ми виявили ЦД1 у моєї дитини до того, як їй поставили діагноз, це дало б нам дорогоцінний час для підготовки. Хоробрість моєї дитини надихає мене щодня, і я сподіваюся, що співпраця з компанією Sanofi надихне інші сім'ї на цю важливу справу. Не чекайте, поки у вас з'являться симптоми. Пообіцяйте пройти скринінг на діабет 1-го типу сьогодні, щоб підготуватися до того, що може статися».

За офіційними даними близько 537 млн.людей живуть із цукровим діабетом по всьму світу.

В прес-релізі компанії Sanofi зазначається, що багато сімей з дітьми, які мають цей стан, вважають, що знання про нього якомога раніше «дає час для важливої освіти, підготовки та навчання».

Читайте також: FDA схвалило препарат для затримки розвитку цукрового діабету 1 типу

Нещодавно Sanofi придбали компанію Provention Bio та отримали довгоочікуване схвалення FDA (Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США) на перший у своєму роді препарат для лікування цукрового діабету 1-го типу, відомий як Tzield. Ця імунотерапія затримує прогресування діабету 1-го типу і доступна для пацієнтів віком від 8 років, які перебувають на другій стадії захворювання. Детальніше про це ми писали ТУТ.

«Для багатьох сімей діагноз діабету 1-го типу є раптовим і змінює життя», — сказав у прес-релізі Олів'є Божійо (Olivier Bogillot), керівник підрозділу загальних лікарських засобів Sanofi  в США. «Кампанія «The 1 Pledge» має на меті підвищити обізнаність про те, що діабет 1-го типу можна виявити на ранній стадії, що скринінг доступний і може допомогти краще підготувати сім'ї до управління захворюванням».

Люди можуть взяти на себе зобов'язання пройти скринінг на діабет 1-го типу вже сьогодні на веб-сайті The1Pledge.com, а також слідкувати за кампанією у соціальних мережах за допомогою #ScreenforType1.

До проекту долучилися також Робін Арзон (Robin Arzón), віце-президентка з фітнес-програмування та головна інструкторка Peloton, а також 27-кратна учасниця марафонів з ЦД1; та спортивний журналіст Адам Шефтер (Adam Schefter), чия дружина живе з ЦД1.


Джерело: fiercepharma.com

Читайте також:

Зірки з діабетом, що надихають редакцію «Мій цукровий»

Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз

Ліла Мосс розповіла про свій діабет: «Я називаю себе роботом з усіма своїми дрібничками»

 

Ми в Instagram та Telegram

Читайте схожі матеріали