FreeStyle Libre 3 може показувати хибні показники — попереджає Abbott

Деякі датчики безперервного контролю рівня глюкози FreeStyle Libre 3 можуть показувати помилково високі показники, тому їх слід негайно вилучити з обігу, застерігає виробник.

FreeStyle Libre 3 може показувати хибні показники — попереджає Abbott - изображение

Компанія Abbott, виробник безперервного моніторингу глюкози FreeStyle Libre 3, оголосила, що невелика кількість датчиків може показувати хибно високі показники рівня глюкози. Це може призвести до того, що люди побачать неправильний показник високого рівня цукру в крові і без потреби приймуть інсулін, що є потенційно небезпечною ситуацією.

Система Libre 3 складається із застосунку, зчитувача та датчика (сенсора). Зчитувач та застосунок не постраждали, лише датчики. Компанія закликає людей негайно припинити використання датчиків з будь-якої з цих трьох партій:

T60001948
T60001966
T60001969

Номер партії датчика надруковано на дні картонної коробки набору сенсорів. Ви також можете визначити партію за серійним номером, який також знаходиться на нижній частині упаковки з позначкою «SN».

Якщо у вас більше немає коробки, ви можете перевірити номер партії датчика, який ви використовуєте, в застосунку FreeStyle Libre 3 або в рідері, або на сайті: www.FreeStyleConfirm.com.

Компанія заявила, що всі датчики з іншими номерами партій можна продовжувати використовувати. Це також не стосується будь-яких інших продуктів компанії, включаючи Libre 14 day, Libre 2 або Libre 2 Plus.

Якщо у вас є симптоми, які не збігаються з показаннями датчика, або ви підозрюєте, що ваші показання можуть бути неточними, перевірте їх, провівши тест за допомогою глюкометра. 

 

Джерела: diatribe.org, abbott.mediaroom.com


Читайте також:

Найцікавіші технології для боротьби з діабетом на конференції Американської діабетичної асоціації 2024

Безперервний моніторинг глюкози: 5 порад, як ефективно використовувати свій CGM для кращого контролю діабету

Інсулін, що вводиться раз на тиждень не отримав схвалення FDA