Щотижневий інсулін краще, ніж щоденний при діабеті 2-го типу. Останні дані досліджень

Дослідники представили оновлену інформацію щодо застосування інсуліну ікодек, який вводиться один раз на тиждень, для лікування цукрового діабету 2-го типу.

Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Щотижневий інсулін краще, ніж щоденний при діабеті 2-го типу. Останні дані досліджень - изображение

Інсулін ікодек, який застосовують один раз на тиждень, демонструє вищий рівень зниження глікогемоглобіну А1С, ніж аналоги базального інсуліну, які застосовують один раз на добу, у пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу (ЦД 2), без суттєвих побічних ефектів.

Ефективність та безпека застосування інсуліну ікодек один раз на тиждень при цукровому діабеті 2 типу: Мета-аналіз рандомізованих контрольованих досліджень 3 фази ONWARDS

Мета-аналіз п'яти рандомізованих контрольованих досліджень 3-ої фази ONWARDS включав 3764 пацієнти з ЦД 2-го типу. У дослідженнях порівнювали ефекти застосування щотижневого інсуліну ікодек з ефектами щоденних базальних аналогів інсуліну гларгін і деглудек протягом 26-78 місяців.

Первинним результатом була зміна рівня A1С. Вторинні результати включали рівень глюкози в плазмі крові натще, рівень A1С < 7%, час у цільовому діапазоні глікемії (TIR), зміни маси тіла, дози інсуліну, випадки гіпоглікемії та небажані явища.

Ключові висновки:

⇒ Щотижневий інсулін ікодек продемонстрував більше зниження рівня глікогемоглобіну A1С, ніж звичайні аналоги інсуліну в цілому.

⇒ Рівень A1С < 7% спостерігався у більшого відсотка пацієнтів у групі, що приймала інсулін ікодек, ніж у групі, де застосовували щоденні інсуліни.

⇒ В аналізі підгруп інсулін ікодек перевершував інсулін деглудек за кількома показниками, але був порівняно подібним до гларгіну.

⇒ Профіль безпеки був подібним між інсуліном ікодек та гларгіном, тоді як при застосуванні інсуліну ікодек повідомлялося про вищу частоту випадків гіпоглікемії та будь-яких небажаних явищ порівняно з деглюдеком.

«Стійкий глікемічний контроль за допомогою ін'єкцій інсуліну ікодек один раз на тиждень призведе до кращого приймання препарату пацієнтами та задоволення від лікування», — пишуть автори.


Джерело: Medscape

Читайте також:

Щотижневий інсулін для лікування цукрового діабету 1-го типу: останні дані досліджень

Інсуліни майбутнього: 4 найновіші розробки

Лише три ін'єкції на рік: вчені розробили новий метод прийому ліків від діабету 2-го типу

 

Ми в Instagram та Telegram