10 речей, які жінки з діабетом хотіли б, щоб ви знали

Якщо ви перебуваєте у стосунках або одружені із жінкою, яка має цукровий діабет, цей пост для вас.

10 речей, які жінки з діабетом хотіли б, щоб ви знали - изображение

Ось 10 речей, про які вам слід знати:

(Більшість з цих порад працюють і навпаки, для жінок, які підтримують своїх партнерів з діабетом). 

1. Будьте готові вислухати

Визнайте, що ваша дівчина може бути дуже емоційною щодо свого стану. Іноді їй потрібно, щоб ви слухали її балаканину. Дозвольте їй це! Швидше за все, їй не потрібно, щоб ви вирішували замість неї якусь діа-проблему. Просто будьте готові вислухати і проявіть зацікавленість.

2. Будьте «голосом розуму»

Діабет часто робить дівчат трохи параноїками, що будь-яке фізичне нездужання так чи інакше викликано діабетом. Не кажіть їм, що вони параноїки. І не намагайтеся їх якось переконати. Краще запропонуйте зателефонувати до лікаря, щоб ваша дівчина могла спати спокійно. 

3. Вірте у свою дівчину з діа!

Якщо вам цікаво, жінки з діабетом можуть народжувати здорових дітей, займатися скелелазінням, плавати в океані, отримувати докторський ступінь, подорожувати і залишатися здоровими. Зрозумійте, що те, що ви чули про діабет у минулому, часто є застарілою та неточною інформацією.

4. Станьте підтримкою

Ваша дівчина з діа повинна стежити за рівнем цукру в крові. Це необхідно для того, щоб залишатися здоровою. Ваша підтримка в цьому питанні вкрай важлива. Заохочуйте її перевіряти рівень цукру, але не нав'язуйтесь і не контролюйте. Якщо вона не наважується робити тест у вашій присутності, заспокойте її, сказавши, що ви хочете, щоб вона робила те, що їй потрібно робити, щоб почуватися добре. Якщо ви помітили, що ваша половинка здається «не в собі», запитайте, як вона себе почуває.

5. Зберігайте спокій

Ніколи не злІться через будь-який інцидент, коли її діабет може здатися незручністю. Натомість підтримайте її у лікуванні діабету та її ставлення до цього. Це нормально, якщо ви відчуваєте себе пригніченим через її діабет. Але зробіть все можливе, щоб повідомити про це, не змушуючи її почуватися винною чи відкинутою. 

6. Будьте готові допомогти

Якщо у вашої дівчини низький рівень цукру в крові, запитайте її, чим ви можете допомогти. Якщо вона попросить принести їй сік або таблетки глюкози, не зволікайте! Зараз не час казати: «Я зроблю це за хвилину, люба». Проте, не поводьтеся з нею, як з дитиною. Найчастіше через кілька хвилин рівень цукру в крові відновиться, і вона знову стане самою собою.

7. Любіть її різну

Вона хоче, щоб ви знали, що вона сильна і спроможна, незважаючи на деякі моменти відчаю, слабкості та смутку. Будьте плечем, на яке вона може спертися, і вухом, якому вона може довіряти. Але також захоплюйтеся її зусиллями та наполегливістю у боротьбі з діабетом.

8. Ставте запитання

Якщо у вас є питання про її діабет або про те, як він впливає на її тіло та думки, запитуйте. Ви можете отримати інформацію з онлайн-платформ, як ця, але у вашої дівчини ймовірно є власна думка. І єдиний спосіб по-справжньому відповісти на ваші запитання — запитати її. Це також спосіб показати, що ви зацікавлені та піклуєтеся про неї. 

9. Вчіться

Якщо ви нічого не знаєте про діабет — це нормально, бо у вас його немає. Втім, якщо ви зустрічаєтеся з дівчиною з цукровим діабетом або одружені з нею, вам не завадить трохи обізнаності у цій сфері.

10. Діліться компліментами

Часто жінки з діа можуть відчувати, що діабет псує їхню зовнішність. Тож коли ви думаєте про себе: «Вау, вона сьогодні гарненька!» або «Дивно, як вона справляється зі своїм діабетом», то, заради всього святого, скажіть це вголос! Жінки хотіли б почути це.

 

Любі дівчата, обов'язково публікуйте будь-які доповнення або різні думки, які ви маєте, в розділі коментарів. 


Читайте також:

Секс і діабет: як діабет впливає на сексуальне здоров'я?

10 речей, які не варто казати людині з діабетом. Частина 1

10 способів підтримати близьку людину з діабетом, не кажучи ні слова

 

Ми в Instagram та Telegram

Читайте схожі матеріали