Tandem Mobi: найменша у світі штучна підшлункова виходить на діабет-ринок. Що нам відомо про новинку

Tandem Diabetes Care, компанія, що займається розробкою технологій у сфері лікування діабету, оголосила про комерційний запуск Tandem Mobi — найменшої у світі довговічної автоматизованої системи доставки інсуліну, повністю керованої за допомогою смартфону.

Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше про новинку.

Tandem Mobi: найменша у світі штучна підшлункова виходить на діабет-ринок. Що нам відомо про новинку - изображение

Новітня система із замкнутим циклом Tandem Mobi (або, як їх ще називають, штучна підшлункова залоза) використовує [як і існуюча інсулінова помпа Tandem, t:slim X2] технологію Control-IQ — програмне забезпечення, що автоматизує процес управління рівнем глюкози (цукру) в крові за допомогою алгоритму, який аналізує показники безперервного моніторингу глюкози (CGM) і визначає, скільки інсуліну потрібно ввести.

Технологія Control-IQ вже дозволена Управлінням з контролю за якістю продуктів харчування та медикаментів США (FDA) для дітей віком від 2-х років і старше.

Читайте також: Книга «Школа контролю цукрового діабету. Частина 3. Технічна підтримка» — ваш путівник світом DiaTech. Встигніть отримати свій екземпляр!

Tandem Mobi: найменша у світі штучна підшлункова виходить на діабет-ринок. Що нам відомо про новинку - 2 изображение

Читайте також: Як отримати помпу для дитини з ЦД 1-го типу в Україні? Досвід діабет-організацій

Tandem Mobi вдвічі менша за t:slim X2, нинішню гібридну систему Tandem із замкнутим циклом, і має 13-ти сантиметрову інфузійну трубку. На відміну від t:slim X2, Mobi не має екрану, натомість повністю керується за допомогою мобільного застосунку для iPhone. Кнопка увімкнення помпи дозволяє швидко вводити інсулін вручну [якщо ви не хочете робити цього з телефону].

Інсулінова помпа вміщує картридж (або резервуар) на 200 одиниць інсуліну, але є досить компактною, щоб поміститися в кишеню для монет. Її також можна прикріпити до одягу або носити на руці за допомогою пов'язки-тримача (як сенсор), що дає користувачам ширший спектр менш помітних варіантів носіння.

Інсулінова помпа Tandem Mobi також є водонепроникною, підтримує бездротову зарядку та може дистанційно отримувати оновлення програмного забезпечення.

Особливості Tandem Mobi

Система складається з, безпосередньо, помпи та набору для інфузій; вам додатково знадобиться безперервний моніторинг глюкози [Dexcom G6*].

*Технологія Control-IQ від Tandem працює лише з CGM Dexcom G6, але очікується інтеграція з Dexcom G7 у другому кварталі 2024; і компанія також сподівається, що система стане сумісною з CGM FreeStyle Libre від Abbott.

Серед основних функцій Mobi наступні:

Мобільний застосунок

Сумісна з iPhone, система Tandem Mobi може автоматично вводити інсулін завдяки використанню спеціального мобільного застосунку. Це дає змогу користувачам повністю контролювати процес зі смартфона, але з можливістю введення інсуліну вручну, якщо це необхідно.

Технологія Control-IQ

Цей алгоритм інтерпретує дані CGM для прогнозування рівня глюкози. Розроблений для використання з системою AID (автоматизована система доставки інсуліну), Control-IQ коригує дозування інсуліну кожні п'ять хвилин, щоб запобігти підвищенню та зниженню рівня глюкози в крові та збільшити час перебування у цільовому діапазоні глюкози (TIR) користувача.

Варіант з коротшою трубкою

На додаток до більш ніж 30 можливих місць введення та комбінацій довжини інфузійних трубок на вибір, користувачі нової інсулінової помпи Tandem Mobi також матимуть можливість вибору коротшої 13-ти сантиметрової трубки [12,7 см, якщо точніше].

 

Наразі нова компактна автоматизована система доставки інсуліну Tandem Mobi доступна до замовлення відповідними користувачами [наприклад, для тих, хто використовує Dexcom G6] у США. 


Джерела: diatribe, Tandem Diabetes Care

Читайте також:

DiaTech: 10 головних технологічних новинок 2023

Штучна-підшлункова залоза: ПРОГНОЗИ на 2023

Medtronic отримали схвалення для системи MiniMed 780G з новим моніторингом Simplera Sync
 

Ми в Instagram та Telegram