Померли двоє пацієнтів, що брали участь у тестуванні ліків від діабету 1-го типу

Vertex Pharmaceuticals призупинила набір учасників у клінічне дослідження, що вивчає терапію стовбуровими клітинами для лікування цукрового діабету 1-го типу, після того, як двоє учасників померли. У компанії заявили, що ці смерті не пов'язані з досліджуваним лікуванням.

Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Померли двоє пацієнтів, що брали участь у тестуванні ліків від діабету 1-го типу - изображение

Компанія Vertex Pharmaceuticals призупинила подальший набір учасників у поточному випробуванні VX-880 — експериментальної терапії стовбуровими клітинами, спрямованої на відновлення вироблення інсуліну у людей з діабетом 1-го типу.

Читайте також: Потенційні ліки від ЦД1: з'явилися нові дані застосування клітинної терапії у людей з цукровим діабетом 1-го типу

66-річний Брайан Шелтон (Brian Shelton), один з пацієнтів, який помер, вважається першою людиною, «вилікуваною» від діабету 1-го типу за допомогою VX-880. Шелтон успішно почав виробляти власний інсулін у 2021, через шість місяців після лікування VX-880.

Vertex не оприлюднила жодної інформації про іншого учасника, який помер.

Глобальні регуляторні органи та Незалежний комітет з моніторингу даних (Independent Data Monitoring Committee / IDMC) вивчають дані дослідження і, як очікується, зберуться наприкінці цього місяця. Комітет оголосить рішення про те, чи були смерті пов'язані з досліджуваним лікуванням і чи слід відновити набір нових учасників дослідження. 

Це вже другий раз, коли випробування VX-880 було призупинено. У травні 2022 Управління з контролю якості продуктів харчування та медикаметів США (FDA) призупинило клінічні випробування VX-880 через побоювання щодо збільшення дози, але через кілька місяців призупинення було скасовано.

Згідно з останнім аналізом даних, у всіх 14 нинішніх учасників, які отримували дозу VX-880, вироблявся інсулін. Хоча дослідження все ще перебуває на ранній стадії, дані підтверджують, що VX-880 є перспективним і потенційно революційним методом лікування діабету 1-го типу.

 

Джерела: vrtx.com, diatribe.org


Читайте також:

Новий метод лікування діабету 1 типу отримав дозвіл FDA на початок клінічних випробувань

«З'явилася надія... маленький шанс на одужання». Учасниця тестування препарату від діабету 1-го типу розповіла про свій досвід

Що нового у лікуванні діабету? 10 перспективних розробок та відкритів 2023

 

Ми в Instagram та Telegram

Читайте схожі матеріали