«Із цим треба навчитися жити». Український співак MELOVIN вперше розповів про свій діабет

Співак зізнався, що має рідкісну спадкову форму діабету та закликав інших ретельніше дбати про своє здоров’я і не мовчати.

Продовжуйте читати, щоб дізнатися подробиці.

«Із цим треба навчитися жити». Український співак MELOVIN вперше розповів про свій діабет - изображение

14 листопада, у Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом, в студії ранкового телешоу «Сніданок з 1+1» український співак, композитор, переможець шостого сезону «Х-Фактор» та учасник «Євробачення-2018» — MELOVIN (Костянтин Бочаров) вперше поділився, що має хронічне захворювання — рідкісну спадкову форму цукрового діабету — MODY-діабет.

MODY (maturity onset diabetes of the young) — це підвид діабету, спричинений мутацією в одному з щонайменше 14 генів у ДНК людини. Ця мутація впливає на бета-клітини підшлункової залози, які виробляють інсулін — гормон, відповідальний за регуляцію рівня глюкози (цукру) в крові.

Детальніше про MODY-діабет ми писали ТУТ

26-річний співак розповів, що діагноз встановили випадково (як це часто буває з діабетом), під час здачі аналізів перед проведенням хірургічної маніпуляції з видалення комків Біша. А також зазначив, що не помічав жодних симптомів окрім постійних скачків ваги (наразі він схуд на 15 кг) та втоми, яку він справедливо списував на те, що багато працює.

«Із цим треба навчитися жити». Український співак MELOVIN вперше розповів про свій діабет - 2 изображение

«Із цим треба навчитися жити. Це повна зміна твого харчування, звичок…»

За словами співака, він повністю переглянув своє харчування, відмовився від цукру (що було важко спочатку) та ретельно контролює рівень глюкози в крові за допомогою глюкометра — не менше шести разів на день.

«Я пробував кріпити собі таку штуку [мова про безперервний моніторинг рівня глюкози в крові/CGM], яка постійно вимірює цукор. Але це викликає тривогу: замість того, щоб міряти цукор шість разів на день, ти просто береш і моніториш кожну секунду. У тебе підвищується кортизол, підвищується цукор...».

Зірка також поділився, що почав працювати із психологом, щоби правильно сприйняти захворювання.

На запитання ведучої «Сніданку»: «Чому ти вирішив про це розповісти?», він відповів:

«…це спонукає інших не мовчати, зайнятися своїм здоров’ям, піднімає самооцінку та дає зрозуміти, що ти в цьому світі такий не один. …Мені здається, у цьому є неабиякий сенс, особливо зараз, коли на той самий цукор впливає стрес».

MELOVIN зізнався, що наразі його цукри в нормі і взагалі він фантастично почувається. Співак закликав інших ретельніше ставитися до свого здоров'я, регулярно проходити чек-апи та, головне — не мовчати.

До речі, цього року MELOVIN знову змагатиметься за можливість представляти Україну на Євробаченні. А ви вже чули його нову пісню «Один Не Один»?


Читайте також:

Зірки з діабетом, що надихають редакцію «Мій цукровий»

Місяць діабету: співак Ашер візьме участь у новій кампанії Sanofi проти ЦД 1-го типу

Ліла Мосс розповіла про свій діабет: «Я називаю себе роботом з усіма своїми дрібничками»

 

Ми в Instagram та Telegram