Перекуси при діабеті: 6 корисних та смачних варіантів з мінімальним вмістом вуглеводів

Ці закуски поживні та смачні, при цьому містять мало вуглеводів та калорій, що може полегшити досягнення ваших цілей щодо здоров'я при діабеті.

Перекуси при діабеті: 6 корисних та смачних варіантів з мінімальним вмістом вуглеводів - изображение

Люди з діабетом часто стикаються з труднощами у пошуку правильних перекусів, які б відповідали їхнім дієтичним потребам. Перекушування може бути складним завданням, але зробивши правильний вибір ви можете одночасно отримати задоволення та досягти ваших цілей щодо здоров'я. 

Ось кілька смачних закусок, здатних допомогти вам підтримувати стабільний рівень цукру в крові та порадувати ваші смакові рецептори.

Згідно з дослідженням 2023 року, існує взаємозв'язок між нездоровим харчуванням і підвищеним ризиком розвитку цукрового діабету (ЦД), зокрема 2-го типу. Під нездоровим харчуванням, мається на цвазі раціон, що складається переважно з перероблених продуктів, солодких напоїв і некорисних жирів. І навпаки, люди, які споживають здорову їжу, багату на фрукти, овочі та цільні зерна, мають нижчий ризик розвитку ЦД.

1. Ягідне парфе з грецьким йогуртом

Змішайте ½ склянки простого грецького йогурту з ½ склянки ягідного асорті та посипте корицею. Ця вершкова та пікантна закуска багата на білок і клітковину, що допоможе вам почуватися ситими та задоволеними.

2. Огірок і хумус

Наріжте один середній огірок і вмочіть скибочки у дві столові ложки хумусу. Огірок містить мало калорій і вуглеводів, а хумус — це корисні жири та білки.

3. Зварене круто яйце зі свіжими овочами

Ви можете насолодитися одним круто звареним яйцем з хрусткими овочами, такими як смужки болгарського перцю, скибочки огірка та помідори черрі. Ця закуска містить багато білка і клітковини, які втамовують голод.

4. Мигдаль та скибочки яблук

Все, що вам потрібно зробити, це поєднати 10-12 мигдальних горішків з невеликим шматочком яблука. Таке поєднання білка, корисних жирів і клітковини сприятиме підтриманню стабільного рівня цукру в крові після їжі та зарядить вас енергією.

5. Врап з тунцем і листям салату

Змішайте 60 грамів консервованого тунця з однією столовою ложкою грецького йогурту, нарізаним кубиками огірком і вичавленим лимонним соком. Викладіть суміш ложкою на великі листки салату і загорніть їх. Ситна та низьковуглеводна закуска готова!

6. Кисломолочний сир з ягодами

100-150 грамів кисломолочного сиру поєднайте зі жменею свіжих ягід. Ягоди містять мало цукру і багато клітковини та антиоксидантів. Окрім високого вмісту білка, сир також містить вітамін С і є природно солодким. За бажання можна додати підсолоджувач.

Не забувайте випивати достатню кількість води протягом дня, щоб залишатися гідратованими і підтримувати рівень цукру в крові у вашому оптимальному діапазоні. 

Цей контент містить лише загальну інформацію і жодним чином не замінює кваліфікованих медичних рекомендацій.


Читайте також:

Глікемічний індекс продуктів: що потрібно знати, якщо у вас діабет

2 чашки йогурту на тиждень можуть знизити ризик розвитку діабету 2-го типу, згідно нової заяви FDA

7 солодких продуктів, які можна їсти при діабеті

 

Ми в Instagram та Telegram