Біржі криптовалют в Україні: види та популярні платформи

Кількість транзакцій з цифровими активами зростає: легкість використання, надані інструкції з користування, допомога цілодобової служби підтримки — все це робить біржу криптовалют все більш популярною. 

Біржі криптовалют в Україні: види та популярні платформи - изображение

На правах реклами

Біржа криптовалюти в Україні сьогодні вважається найпопулярнішим варіантом для проведення транзакцій із цифровими активами. Така популярність викликана тим, що криптоплатформи мають легкість використання та надають інструкції, як користуватися їх функціоналом. У разі виникнення проблем можна скористатися допомогою цілодобової служби підтримки.

Які бувають крипто-біржі: типи

Умовно всі криптовалютні біржі можна поділити на два види:

  • Централізовані (CEX). Активи користувачів зберігаються на сервісі, операції виконуються через рахунки криптобіржі. Доступні торгові пари з фіатом, мають високу ліквідність та просунуті системи безпеки. Біржа криптовалют України централізованого типу має ліцензію. Ресурс юридично відповідальний за кошти клієнтів. Криптовалюта онлайн на біржах доступна лише в тому випадку, якщо ви пройшли реєстрацію та верифікацію. Користувачі не контролюють свої закриті ключі.
  • Децентралізовані (DEX). Побудовані на смарт-контрактах, немає посередника в угодах, користувачі самі відповідають за закриті ключі. Тут підтримується анонімність, проте ліквідність нижча. Криптовалютна біржа такого типу не несе відповідальності за безпеку торговельного рахунку користувача. Як правило, відсутня юридична особа та ліцензія, жодного правового захисту грошей.

Українські біржі криптовалют для роботи з гривнею

Здебільшого українці працюють із тими торговими майданчиками, на яких підтримується гривня. 3 найкращі платформи, на яких ви зможете використовувати для операцій UAH:

  • WhiteBIT – один з найбільших криптомайданчиків в Європі. Українська біржа криптовалют підтримує понад 10 фіатних валют та 270+ цифрових активів.
  • Binance – найбільша криптоплатформа у світі, на якій також забезпечено роботу з гривнею.
  • Kuna – українська криптобіржа, на якій представлений невеликий список криптовалют та функцій, але ви зможете без реєстрації купити цифрові монети за UAH.

Всього кілька кліків і ви зможете відкрити депозит у національній валюті на перерахованих біржах та купити крипту.

Як вибрати криптобіржу?

Початківцям рекомендується орієнтуватися на кілька простих правил:

  • Використовуйте демо-рахунок сайту. Тож ви зможете провести обмін цифрових валют, не витративши свій капітал. Це дозволить протестувати функціонал біржі, щоб розуміти, чи підходить вона вам.
  • Розгляньте всі можливості сервісу. Чим ширший список послуг – тим краще, тому що в майбутньому ви захочете спробувати нові стратегії заробітку.
  • Ознайомтеся зі способами виведення грошей з балансу. Це може бути виведення на карту, електронний гаманець, через електронні платіжні системи та ін.

Українська біржа криптовалют також має розглядатися й за іншими параметрами: обсяг торгів, кількість крипти та пар, розмір комісій, рівень безпеки.