Що таке Біткоїн та з чого почати торги на біржі криптовалют?

Біткоїн – це перша та найпопулярніша криптовалюта в світі за рахунок своєї децентралізованої природи, що робить її неконтрольованою жодною однією організацією чи особою. 

Що таке Біткоїн та з чого почати торги на біржі криптовалют? - изображение
Що таке Біткоїн та з чого почати торги на біржі криптовалют?

На правах реклами

Bitcoin використовує криптографію для забезпечення необхідного рівня безпеки та для виконання транзакцій. Курс по криптовалютам – це перше, що варто відстежувати як трейдерам, так і інвесторам. Щоб навчитись торгувати криптою, треба поповнити теоретичну базу, а після цього переходити відточувати свою майстерність на практиці, використовуючи можливості сучасних криптовалютних бірж.

Що таке Біткоїн для користувача: огляд переваг

Цей цифровий актив має ряд переваг, які роблять його привабливим для інвесторів, користувачів та підприємців. Основні з них:

  • Децентралізація. Біткоїни – це децентралізована валюта, тому вона не контролюється банками, державами і т.д. Це може бути плюсом для користувачів, які хочуть уникнути централізованого контролю та при цьому бажають повноцінно розпоряджатися власними активами.
  • Безпека. Монета використовує криптографію для забезпечення безпеки транзакцій. Це означає, що транзакції в ВТС неможливо підробити або змінити.
  • Глобальність. Криптовалюту можна використовувати для здійснення платежів по всьому світу. Це оптимальний варіант для підприємців, які мають клієнтів з різних країн, та тих користувачів, які використовують глобальні розрахунки.

Не варто забувати, що всього передбачається 21 млн. BTC. В довготривалій перспективі це дозволить ціні Біткоїна зростати за рахунок роботи класичного співвідношення попиту та пропозиції та дії ключових правил ринкової економіки. Варто також звернути увагу на те, що крипта зручна у використанні за рахунок свого цифрового формату.

Курс Біткоіна на сьогодні: основні кроки в процесі торгів

Для початку торгів ВТС рекомендується орієнтуватись на базовий алгоритм для новачків:

  • Оберіть торгову платформу, оцінюючи функціональні можливості, переваги, особливості навчання та вдосконалення умінь.
  • Зареєструйтеся на криптобіржі та верифікуйте акаунт, щоб отримати доступ до всіх можливих функцій.
  • Внесіть кошти на біржу, використовуючи банківську карту або переказ.
  • Придбайте криптоактиви, орієнтуючись на вартість Біткоїна у конкретний період.

Для початку можете протестувати процес продажу на конкретній платформі, щоб зрозуміти основний функціонал. Після цього можете починати будувати свою торгову стратегію в залежності від коливань курсу Біткоіна. Якщо ви хочете стати інвестором для цього або іншого блокчейн-проєкту, ви можете звернути увагу на лаунчпад криптовалют, який відкриває можливість до придбання монет за більш низькою ціною на етапі розвитку стартапу.