Препарат для лікування тяжкої гіпоглікемії при діабеті схвалено в Європі

Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency, EMA) видало дозвіл на продаж препарату Зегалог (Zegalogue, Zealand Pharma) для лікування тяжкої гіпоглікемії у пацієнтів віком від 6 років з цукровим діабетом.

Продовжуйте читати, щоб дізнатись більше.

Препарат для лікування тяжкої гіпоглікемії при діабеті схвалено в Європі - изображение

Тяжка гіпоглікемія характеризується низьким рівнем глюкози (цукру) в крові, який потребує сторонньої допомоги для лікування. Це ускладнення, яке може виникнути у людини з цукровим діабетом (ЦД), яка приймає інсулін та інші цукрознижуючі ліки, включаючи сульфонілсечовину або прандіальні регулятори глюкози.

Цей стан може призвести до серйозних наслідків для здоров'я, та навіть летального випадку, тому потребує невідкладного лікування. Симптоми тяжкої гіпоглікемії включають сплутаність свідомості та дезорієнтацію, конвульсії, судоми, інтенсивні жахи під час сну, втрату свідомості та кому.

Читайте також: Тисячі гіпокарт для людей з діабетом можуть допомогти врятувати життя. Спецпроєкт «Мій цукровий»

Нещодавно European Medicines Agency (EMA) видало дозвіл на продаж препарату для лікування тяжкої гіпоглікемії у пацієнтів віком від 6 років з ЦД.

Діючою речовиною препарату Зегалог (Zegalogue) є дасиглюкагон, глікогенолітичний гормон, який підвищує концентрацію глюкози в крові шляхом активації печінкових рецепторів глюкагону. Це стимулює розщеплення глікогену та сприяє вивільненню глюкози з печінки.

EMA прийняли рішення на основі даних двох досліджень за участю дорослих та дітей віком від 6 років з діабетом. Результати показали, що лікування інсулін-індукованої гіпоглікемії препаратом Зегалог скоротило час, необхідний для підвищення рівня глюкози в плазмі крові, порівняно з плацебо, при цьому середній час відновлення становив 10 хвилин.

Найпоширенішими побічними ефектами Зегалогу є нудота, блювання та головний біль. 

Препарат буде доступний у формі 0,6 мг розчину для ін'єкцій.

Рекомендації EMA підлягають ратифікації Європейською комісією.


Джерело: Medscape

Читайте також:

Вчені з Китаю вперше вилікували людину від діабету 2 типу

Гіпонеусвідомленість: 5 способів захистити себе, якщо ви не відчуваєте симптомів низького цукру

Гіпоглікемія: 10 тривожних симптомів, що попереджають про падіння рівня цукру в крові

 

Ми в Instagram та Telegram