Тисячі гіпокарт для людей з діабетом можуть допомогти врятувати життя. Спецпроєкт «Мій цукровий»

Кілька тисяч карток будуть роздані людям з цукровим діабетом, які містять життєво важливі поради щодо того, що робити, якщо у власника картки виникне гіпоглікемія — стан, який може становити загрозу для життя.

Детальніше про проєкт і про те, як отримати свою гіпокартку — читайте далі.

Тисячі гіпокарт для людей з діабетом можуть допомогти врятувати життя. Спецпроєкт «Мій цукровий» - изображение

Одна картка може врятувати ваше життя

«Мій цукровий» розпочинає проєкт «ГіпоКартка», метою якого є забезпечення кожного, хто живе з цукровим діабетом, кишеньковою інформаційною карткою, яка може допомогти у критичній ситуації.

«ГіпоКартка» містить життєво важливі поради щодо дій, яких слід вжити, якщо людина з діабетом відчуває гіпоглікемію — потенційно небезпечний для життя стан, коли рівень цукру в крові падає нижче 3,9 ммоль/л. Найчастіше гіпо виникає через передозування інсуліном, пропуск прийому їжі, тривалу фізичну активність тощо.

Тисячі гіпокарт для людей з діабетом можуть допомогти врятувати життя. Спецпроєкт «Мій цукровий» - 2 изображение

Гіпоглікемія може розвинутися швидко і в будь-якому місці, та потребує негайного лікування. Якщо людині раптово стає погано або вона не може розмовляти, ця кишенькова картка (розміром лише 7х10 см) може стати невербальним способом повідомити оточуючим, що їй потрібна допомога. 

Людина з симптомами гіпоглікеміії може виглядати так, ніби вона перебуває у стані алкогольного сп'яніння — саме тому гіпокартка так важлива, адже якщо вона може показати свою картку комусь, це означатиме, що вона отримає невідкладну допомогу, якої потребує, а не буде проігнорована (як це часто буває), тому що люди подумають, що вона п'яна.

Картка також містить нагадування, чим і як краще лікувати низький рівень цукру в крові, та поле «Екстрені контакти», де власник картки може зазначити номера телефонів людей (членів родини, друзів, лікаря), з якими потрібно зв'язатись в екстреному випадку.

*Вміст картки перевірила ендокринологиня, членкиня European Society of Endocrinology (ESE), European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) та експертка «Мій цукровий» — Діна Крилова 

Як отримати картку?

Якщо у вас цукровий діабет або ви маєте близьку людину, яка живе із цим захворюванням, ви можете отримати гіпокартку:

⇒ при замовленні будь-якого товару в магазині діабет-товарів та корисного харчування SaharOK Shop (вкажіть слово «гіпокартка» у коментарі до замовлення); ви також можете замовити лише картку (доставка за рахунок отримувача).

⇒ у Вінниці картку можна забрати самостійно за адресою вул. Малиновського, 38, магазин діа-товарів SaharOK Shop (розклад роботи уточнюйте на сайті).

Лікарі-ендокринологи та інші спеціалісти у сфері лікування діабету, а також представники лікарень та громадських діабет-організацій можуть отримати картки за запитом на email: [email protected]

Ми хочемо поширити інформацію про «ГіпоКартку» якнайширше, тому закликаємо всіх, хто живе з діабетом, має близьку людину чи друга з діабетом або тих, хто займається його лікуванням, отримати таку картку, щоб підвищити шанси, що вона опиниться в кишенях, гаманцях і сумках людей, які одного разу можуть розраховувати на життєво важливу допомогу.

Як можна підтримати проєкт?

Ми прагнемо, щоб кожна людина з діабетом мала при собі таку гіпокартку — це може допомогти їй почуватися безпечніше, а одного разу, можливо, навіть врятувати життя.

Якщо ви бажаєте підтримати проєкт «ГіпоКартка», щоб ще більше людей з діабетом могли отримати рятівні картки, напишіть нам на [email protected] 

 


Читайте також:

Гіпонеусвідомленість: 5 способів захистити себе, якщо ви не відчуваєте симптомів низького цукру

10 тривожних симптомів, що попереджають про падіння рівня цукру в крові

Книга «Школа контролю цукрового діабету. Частина 3. Технічна підтримка» — ваш путівник світом DiaTech. Встигніть отримати свій екземпляр!

 

Ми в Instagram та Telegram