«Чому я досі не свічуся?» Дівчинка з ЦД1 створює діа-футболки, щоб додати трохи позитиву дітям з діабетом

Мама з донькою з цукровим дабетом 1-го типу розробили свої брендовані футболки з написом «Чому я досі не свічуся?» для дітей з діабетом, які оточені різними гаджетами з батарейками.

Про їхній невеличкий стартап — читайте далі.

«Чому я досі не свічуся?» Дівчинка з ЦД1 створює діа-футболки, щоб додати трохи позитиву дітям з діабетом - изображение

«Чому я досі не свічуся?» Дівчинка з ЦД1 створює діа-футболки, щоб додати трохи позитиву дітям з діабетом - 2 изображение

Привіт! Мене звати Юстина (або просто Юстя), мені 11 років. Я — школярка, гімнастка та дівчинка з цукровим діабетом 1-го типу. Разом з моєю мамою — Надією, ми створюємо футболки з діа-написами, щоб додати трохи позитиву дітям-підліткам, які, так само, як я, живуть з діабетом. 

«Лікарка сказала, мені пощастило, що я не впала в кому...»

Про свій діабет я дізналася майже 2 роки тому. Мені стало важко бути активною, я почала втрачати вагу, хотіла багато пити та просто лежати у ліжку... Коли одного разу я пролежала майже цілий день на балконі (хотілось прохолоди), батьки дуже злякались. Наступного ранку ми пішли до лікарні здавати аналізи. Мій рівень цукру в крові був дуже високий — 23 ммоль/л. Лікарка сказала, мені пощастило, що я не впала в кому.

Далі було 2 тижні навчання, перші самостійні уколи інсуліну, встановлення безперервного моніторингу глюкози (CGM), Школа Діабету. Почалося моє оновленне життя з діабетом.

 Як виникла ідея робити діа-футболки

На створення «Чому я досі не свічуся?» нас надихнули тематичні футболки для дітей з діабетом, які ми побачили на Ebay. Але більшість варіантів написів були серйозними і просто казали «в мене діабет». Нам же хотілося чогось більш позитивного. Так виникла ідея зробити власну футболку.

«Чому я досі не свічуся?» Дівчинка з ЦД1 створює діа-футболки, щоб додати трохи позитиву дітям з діабетом - 3 изображение

Що означає напис: «Чому я досі не свічуся?»

Всі діти з діабетом носять батарейки у сенсорах, глюкометрах, помпах — як можна бути оточеним такою кількістю гаджетів і ще не засвітитись? 

До речі, цей напис також чудово підходить для дітей без діабету, які є дуже активними та мають стільки енергії, що могли б вже світитися.

«Чому я досі не свічуся?» Дівчинка з ЦД1 створює діа-футболки, щоб додати трохи позитиву дітям з діабетом - 4 изображение

Маючи ідею напису, ми замовили перевірені крутої якості футболки і надіслали до львівської майстерні друку. І вже за тиждень робили перші фото у своїх футболках.

Про MyDiaDay

Після року життя з діабетом я створила свій YouTube-канал MyDiaDay, де розповідаю про буденні речі, які робить дитина з діабетом щодня, про міфи (на кшталт того, що діабет виникає від цукерок), та про те, як змінилося моє життя після встановлення діагнозу.

До речі, на кожній футболці є QR-код, просканувавши який за допомогою смартфона, можна потрапити на MyDiaDay.

«Чому я досі не свічуся?» Дівчинка з ЦД1 створює діа-футболки, щоб додати трохи позитиву дітям з діабетом - 5 изображение

Плани та побажання

Хочеться, щоб ці футболки знайшли своїх власників. У нас ще багато ідей! Плануємо експериментувати з написами, кольорами і речами. 

Бажаю всім, хто живе з діабетом, пам'ятати про те, що ми все зможемо, ми вже молодці! Нехай буде багато позитивного і чудового у житті кожного, хто знає як і скільки ввести інсуліну перед їжею:D

Замовити футболку «Чому я досі не свічуся?» для себе, дитини чи всієї сім'ї можна на Instagram-сторінці Юсті.


Читайте також:

«Зі спортом до мрій!» В Одесі влаштували спортивне свято для дітей з діабетом

Коли (чи варто) перевіряти дитину на цукровий діабет 1-го типу?

У LEGO з'явився персонаж з цукровим діабетом
 

Ми в Instagram та Telegram