Ще один суперфуд? Вчені виявили, що ягоди обліпихи можуть допомогти при діабеті та ожирінні

Нове дослідження показало, що ягоди обліпихи містять потужні антиоксиданти і можуть допомогти у лікуванні цукрового діабету та ожиріння.

Продовжуйте читати, щоб дізнатись більше.

Ще один суперфуд? Вчені виявили, що ягоди обліпихи можуть допомогти при діабеті та ожирінні - изображение

Це не вперше, коли обліпиха демонструє свою цінність для здоров'я людини. ЇЇ століттями використовували у традиційній медицині Тибету, Китаю та деяких інших азіатських і європейських країн. Зокрема, для лікування артриту та інших запальних захворювань, проблем зі шлунково-кишковим трактом, серцево-судинних, шкірних хвороб тощо.

Ягоди обліпихи є джерелом потужних антиоксидантів, які пригнічують або запобігають пошкодженню клітин організму вільними радикалами. Вважається, що вільні радикали є продуктом екологічних та інших стресових факторів.

Ягоди та листя цього куща широко застосовуються у харчуванні та фармацевтиці. Олія рослини також є потужним джерелом омега-3 та омега-6 жирних кислот, поліфенолів та вітамінів Е, В і А.

Дослідники з Меморіального університету в Ньюфаундленді (Memorial University in Newfoundland), Канада, виявили, що ягоди обліпихи, мають унікальні поживні властивості, які потенційно можуть допомогти у лікуванні діабету та ожиріння.

Результати дослідження були нещодавно опубліковані в журналі Journal of the Science of Food and Agriculture

За словами експертів, вітаміни С і Е, які містить обліпиха, а також флавоноїди, каротиноїди і фенольні сполуки, поряд із харчовими волокнами, можуть відігравати певну роль у потенційному впливі на клітини, зменшуючи окислювальне пошкодження та запалення, потенційно покращуючи чутливість до інсуліну та метаболізм глюкози.

Аналогічно, у боротьбі з ожирінням ці антиоксиданти та харчові волокна можуть допомогти зменшити оксидативний стрес і запалення, підтримуючи метаболізм та допомагаючи в управлінні вагою.

«Завдяки поєднанню протизапальних та антимікробних властивостей, обліпиха може позитивно впливати на здоров'я кишківника. Покращення здоров'я кишківника позитивно впливає на обмін речовин, що потенційно може допомогти в боротьбі з діабетом та ожирінням».

Д.-р Менка Гупта (Dr. Menka Gupta), лікарка функціональної медицини з Nutra Nourish, яка не брала участі в дослідженні.

* Багатообіцяючі результати застосування ягід обліпихи для лікування цукрового діабету та ожиріння спостерігалися в умовах in vitro.


Джерела: MedicalNewsToday, Journal of the Science of Food and Agriculture

 

Читайте також:

10 несподіваних факторів, які можуть спричинити коливання рівня цукру в крові

Діабет 2 типу: коли найкраще перевіряти рівень цукру в крові?

Трави та спеції, що знижують рівень цукру в крові згідно з результатами нового дослідження
 

Ми в Instagram та Telegram