Популярний діабет-застосунок розрядив батареї інсулінових помп, через що постраждали понад 200 людей з ЦД1

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) опублікувало прес-реліз про відкликання популярного діабет-застосунку за класом I, що є найсерйознішим видом відкликання, яке застосовує агентство.

Продовжуйте читати, щоб дізнатися більше.

Популярний діабет-застосунок розрядив батареї інсулінових помп, через що постраждали понад 200 людей з ЦД1 - изображение

Щонайменше 224 людини постраждали після того, як застосунок для iPhone під назвою t:connect розрядив акумулятор інсулінової помпи t:slim X2, які йдуть в комплекті, через що помпа перестала подавати інсулін. 

Згідно з прес-релізом, 8 травня 2024 Управління з контролю за якістю продуктів харчування та медикаментів США (FDA) повідомило про відкликання застосунку за класом I, що є найсерйознішим типом відкликання, яке коли-небудь застосовувалося агентством.

«Причиною відкликання є проблема з програмним забезпеченням, яка може призвести до збою мобільного застосунку і його автоматичного перезапуску операційною системою iOS», — пояснюється у відкликанні FDA. «Цей цикл періодично повторюється, що призводить до надмірного використання Bluetooth-зв'язку, який може призвести до розряджання акумулятора помпи і, як наслідок, до його вимкнення раніше, ніж зазвичай очікується».

Через вимкнення помпи призупиняється подача інсуліну, що може призвести до гіперглікемії (високий рівень цукру в крові) або навіть діабетичного кетоацидозу (ДКА) — потенційно небезпечного для життя стану.

За даними FDA, відкликання стосується більш ніж 85 тисяч пристроїв.

Користувачам рекомендують уважно стежити за рівнем заряду акумулятора своїх помп, особливо перед сном, щоб запобігти передчасному вимкненню; а також оновити мобільний застосунок до версії 2.7.1 або новішої [ви можете знайти версію застосунку, перейшовши на іконку «Налаштування» та натиснувши «Про програму»].


Джерело: CNN

Читайте також:

Прорив у лікуванні діабету 1 типу: експериментальний препарат захищає клітини від імунної атаки

DiaTech: найбільш очікувані діабет-девайси 2024

Сім кроків для полегшення введення інсуліну
 

Ми в Instagram та Telegram