Як штучний інтелект виявляє діабетичну ретинопатію

Діабетична ретинопатія (ДР) — це одне з найпоширеніших ускладнень діабету. ДР часто можна запобігти, якщо виявити її на ранній стадії. Досягнення в галузі штучного інтелекту (ШІ) та технології сканування очей пришвидшують процесс діагностики, що дозволяє пройти скринінг більшій кількості людей.

Як штучний інтелект виявляє діабетичну ретинопатію - изображение

Традиційний підхід до діагностики діабетичної ретинопатії передбачає «ручну» інтерпретацію зображень сітківки офтальмологом. Однак через дефіцит спеціалістів і зростаючу кількість людей з діабетом існує нагальна потреба в більш доступному рішенні.

Діабетична ретинопатія. Що це? Як лікувати?

Eyenuk, компанія-піонер у галузі медичного штучного інтелекту, нещодавно отримала схвалення FDA (Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США) на інноваційну технологію, яка аналізує зображення задньої частини ока і миттєво виявляє, чи є у вас якась форма діабетичної ретинопатії. Як це працює?

Медичні працівники отримують зображення сітківки ока пацієнтів за допомогою фундус-камери. Потім ці зображення безпечно передаються на хмарну платформу Eyenuk, яка шукає ознаки діабетичної ретинопатії.

На Закарпатті штучний інтелект виявлятиме людей з ознаками діабетичної ретинопатії

Завдяки інтеграції ШІ процедура займає менше часу, що дозволяє пройти діагностику більшій кількості людей. Для тих, хто живе у сільській місцевості з обмеженим доступом до офтальмологів, ця технологія значно розширює доступ до скринінгу очей.

Гаурав Агарвал (Gaurav Agarwal), продуктовий дизайнер Eyenuk, сказав, що Eyenuk виділяється серед своїх конкурентів, оскільки це єдиний пристрій, схвалений FDA для виявлення помірних та важких стадій діабетичної ретинопатії, що загрожують зору. Це також важливий профілактичний інструмент, оскільки раннє виявлення проблем з очима дозволяє вчасно втрутитися та покращити стан здоров'я.


Читайте також:

Поширені проблеми з очима при діабеті та як їм запобігти: рекомендації ADA 2023

Нові краплі для лікування очних ускладнень діабету демонструють багатообіцяючі результати

На Закарпатті штучний інтелект виявлятиме людей з ознаками діабетичної ретинопатії

 

Ми в Instagram та Telegram