Вчені досліджують новий преперат, який зберігає бета-клітини при ЦД 1 типу

У новому клінічному дослідженні беруть участь люди з нещодавно діагностованим цукровим діабетом 1-го типу, щоб перевірити, чи досліджуваний препарат Діамід (Diamyd) зберігає клітини, що виробляють інсулін.

Вчені досліджують новий преперат, який зберігає бета-клітини при ЦД 1 типу - изображение

Ідентифікатор клінічного дослідження: NCT05018585

Назва дослідження: Введення Діаміду (Diamyd) в лімфатичні вузли в осіб з нещодавно діагностованим цукровим діабетом 1-го типу (DIAGNODE-3)

Учасники: Діти та дорослі віком 12-28 років з ЦД 1

Спонсор дослідження: Diamyd Medical

Що вивчає дослідження?

Це дослідження вивчає безпечність та ефективність імунотерапевтичного препарату Діамід (Diamyd) для людей, у яких нещодавно діагностували цукровий діабет 1-го типу. Учасники будуть розділені на дві групи: одна група отримає три ін'єкції Діаміду, а інша — три ін'єкції плацебо.

Для обох досліджуваних груп ін'єкції будуть вводитися в лімфатичні вузли в паху на 0-й, 30-й та 60-й дні. Обидві групи також прийматимуть щоденну дозу перорального вітаміну D (2000 МО) протягом чотирьох місяців.

У дослідженні беруть участь 330 учасників у 61 місці проведення дослідження, за якими будуть спостерігати протягом 24 місяців. Спочатку дослідники проведуть скринінг людей з HLA DR3-DQ2 — поширеним геном, який зустрічається у людей з ЦД 1. Також буде визначено, чи зберігає Diamyd функцію бета-клітин та чи впливає це на A1C (глікований гемоглобін).

Чому це важливо?

Бета-клітини мають вирішальне значення для вироблення інсуліну — гормону, який допомагає регулювати рівень цукру в крові. Нові форми лікування, такі як Діамід, можуть стати важливим інструментом профілактики, зупиняючи руйнування бета-клітин і таким чином допомагаючи організму зберегти свою природну здатність виробляти інсулін. Це також може знизити ризик ускладнень діабету, зокрема проблем з очима, серцевих захворювань та пошкодження нирок.

Слідкуємо за новинами та триматимемо вас у курсі.

Детальніше про це дослідження можна дізнатися ТУТ


Джерело: diatribe.org

 

Читайте також:

FDA схвалило бездротову мікропомпу Accu-Chek Solo. Особливості гаджету

АДА та ААСС оновили рекомендації з лабораторної діагностики діабету: що змінилося?

Перша в історії клітинна терапія для лікування діабету 1-го типу отримала схвалення FDA

 

Ми в Instagram та Telegram

Читайте схожі матеріали