Новий фільм «Quarter» виводить діабет 1-го типу на великий екран

«Quarter» («Чверть») — повнометражний фільм-комедія про дорослішання молодої жінки з цукровим діабетом 1-го типу, яка долає життєві злети та падіння (а також злети та падіння рівня цукру в крові).

P.S.: Нарешті в кіно покажуть життя з діабетом 1-го типу, як воно є.

Новий фільм «Quarter» виводить діабет 1-го типу на великий екран - изображение

«Quarter» розповідає іторію Келлі — молодої жінки з цукровим діабетом 1-го типу, якій ось-ось виповниться 25. Вона переживає так звану «кризу чверті життя» (звідки, мабуть, і назва фільму), та бореться не лише зі стрибками рівня цукру в крові, а й зі злетами і падіннями в особистому житті.

Новий фільм «Quarter» виводить діабет 1-го типу на великий екран - 2 изображение

Головну героїню — Келлі — зіграла авторка ідеї та співрежисерка фільму — Келсі Баском (@kelseybascom), яка справді живе з ЦД1.

«Я написала «Quarter», тому що хочу нормалізувати та привернути увагу до діабету 1-го типу», — каже Баском. «Більшість фільмів чи телешоу, які розповідають про діабет 1-го типу, або неправильно інтерпретують, або надмірно драматизують його, а ми хочемо, щоб цей фільм відчувався реальним, і глядачі могли зазирнути в голову Келлі, звичайної людини з аномальним аутоімунним захворюванням. Це все дуже особисте».

Фільм показує, як Келлі вчиться закохуватися в себе, і містить сильні меседжі, зокрема про розширення прав і можливостей жінок, пошук свого «голосу» і вміння долати будь-які перешкоди (або умови), які життя ставить на вашому шляху.

Новий фільм «Quarter» виводить діабет 1-го типу на великий екран - 3 изображение

Цікавий факт про фільм:

Серед акторів та знімальної групи «Quarter» було понад 30 людей, які живуть з діабетом 1-го типу або мають близьку людину з діабетом.

Новий фільм «Quarter» виводить діабет 1-го типу на великий екран - 4 изображение

«Я подумав, що важливо розповісти цю частину історії [мова про діабет], щоб інші люди з діабетом 1-го типу могли навчитися на прикладі героїні і побачити, що це нормально — бути відкритим щодо свого діабету і не відчувати, що потрібно його приховувати», — говорить Арнон Манор, співрежисер і продюсер фільму. «Ми хочемо показати діабет 1-го типу як щось особливе, а не як недолік».

Баском і Манор планують представити «Quarter» на кінофестивалі і сподіваються випустити його для широкої аудиторії в майбутньому. Ви можете стежити за офіційним акаунтом «Quarter» в Instagram, щоб бути в курсі, коли фільм вийде в прокат.


Читайте також:

Зірки з діабетом, що надихають редакцію «Мій цукровий»

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий»

Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз

 

Ми в Instagram та Telegram