5 функцій iPhone та Apple Watch, корисних для людей з діабетом

Компанія Apple анонсувала п'ять функцій в iPhone та Apple Watch, які можуть бути корисними для людей, що живуть з цукровим діабетом. Вони також повідомили про результати досліджень, що показують, як рівень активності та менструальний цикл у жінок можуть впливати на рівень цукру в крові.

5 функцій iPhone та Apple Watch, корисних для людей з діабетом - изображение

Управління діабетом може бути непростим завданням. Це вимагає від людей, які живуть із цим станом, постійного контролю рівня цукру в крові та прийому інсуліну та/або цукрознижувальних ліків. Крім того, людям з діабетом важливо дотримуватися здорового збалансованого харчування та регулярно займатися фізичними вправами.

Компанія Apple прагне полегшити це завдання за допомогою iPhone і смарт-годинника Apple Watch.

Читайте також: Смарт-годинник: для чого він потрібен людині з діабетом?

Разом з Американською асоціацією серця (American Heart Association/ AHA) та Жіночою лікарнею Брігама (Brigham and Women’s Hospital) компанія проводить дослідження Apple Heart and Movement Study, метою якого є вивчення зв'язку між фізичною активністю та здоров'ям серця.

Крім того, вони об'єдналися з Гарвардською школою громадського здоров'я ім. Т.Х. Чана (Harvard T.H. Chan School of Public Health) та Національним інститутом наук про здоров'я навколишнього середовища (National Institute of Environmental Health Sciences/ NIEHS) для проведення дослідження Apple Women's Health Study, яке має на меті дізнатися більше про взаємозв'язок між способом життя, демографічними показниками та жіночим здоров'ям.

Нещодавно, з нагоди Міжнародного дня боротьби з діабетом 14 листопада 2023, вони поділилися новими результатами, які поглиблюють знання про лікування діабету. 

Компанія Apple також виділила п'ять функцій iPhone та Apple Watch, які, за їхніми словами, можуть допомогти у контролі діабету, на основі досліджень, над якими вони співпрацюють, а також інших досліджень.

Інструменти iPhone та Apple Watch для контролю діабету

Застосунок «Активність» / Activity app

Застосунок «Активність» може стати чудовим способом збільшити кількість пройдених кроків або іншим чином підвищити рівень своєї фізичної активності. Apple заявляє, що цей додаток дозволить вам встановлювати цілі, фіксувати тривалість та отримувати нагадування, якщо ви ще не досягли поставлених цілей.

Відстеження циклу / Cycle Tracking

Cycle Tracking відстежує ваш цикл, прогнозує, коли у вас буде менструація, і допомагає спрогнозувати овуляцію. Він також може повідомити вам, на якому етапі циклу ви перебуваєте, що може бути корисним для контролю рівня цукру в крові, враховуючи вплив гормональних коливань на рівень глікемії.

Застосунок «Сон» / Sleep app

Числені дослідження показують, що проблеми зі сном можуть впливати на рівень цукру в крові. Застосунок «Сон» дозволяє встановити графік сну і отримувати нагадування про те, коли пора розслабитися і готуватися до нічного відпочинку. Він також може відстежувати, наскільки добре ви дотримуєтеся своїх цілей щодо сну.

Медичний ідентифікатор / Medical ID

Медична картка, яка включена до застосунку «Здоров'я», дозволяє записувати інформацію про ваші медичні стани та будь-які ліки, які ви приймаєте. Цією інформацією можна поділитися з медичним персоналом у разі надзвичайної ситуації.

Сторонні застосунки, інтегровані з Apple Watch

Apple зазначили, що існує кілька сторонніх застосунків, призначених для контролю рівня цукру в крові. Деякі з них інтегровані з Apple Watch (наприклад, OneDrop), що дозволяє состерігати за рівнем глікемії безпосередньо з циферблату годинника. Крім того, деякі застосунки дозволяють членам вашої родини та вашому лікарю віддалено стежити за вашими показниками.


Джерело: healthline.com

Читайте також:

Apple розробляє глюкометр для Apple Watch: Що нам відомо

Чому СЕО компанії, що створила ChatGPT, приймає метформін?

Неінвазивний моніторинг рівня глюкози: майбутнє чи міф? 7 перспективних розробок

 

Ми в Instagram та Telegram