Хліб при діабеті: 4 здорових варіанти

Хліб, можливо, чи не найпопулярніший продукт харчування на планеті. Але він також може бути їжею, що становить ризик для здоров'я людей із цукровим діабетом. На щастя, існують види хліба, які не призводять до різкого підвищення рівня цукру в крові. 

Зверніть увагу на ці 4 більш здорових варіанти, якщо у вас діабет.

Хліб при діабеті: 4 здорових варіанти - изображение

Цільнозерновий хліб, збагачений харчовими волокнами 

Харчові волокна, або клітковина — це вуглеводи, які не перетравлюються організмом. Клітковина корисна для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту, забезпечує тривале відчуття насичення,і, що найважливіше при діабеті, може допомогти підтримувати оптимальний рівень цукру в крові. Справа в тому, що клітковина сповільнює швидкість травлення [і, відповідно, процес всмоктування вуглеводів у кров], допомагаючи тим самим краще контролювати рівень глікемії. 

Читайте також: Як обрати хліб при діабеті? 7 корисних порад

Хліб для сендвічів із декількох видів злаків 

Мультизлаковий хліб, як правило, виготовляється з необроблених зерен, які містять багато природних харчових волокон, що є важливим інгредієнтом для зменшення впливу вуглеводів на рівень цукру в крові. Обираючи цільнозерновий хліб, слід обирати той, що містить такі інгредієнти, як овес, гречка, цільнозернова пшениця, коричневий рис, висівки та ячмінь. Крім зниження глікемічного індексу [порівняно із пшеничним борошном], більшість цільних зерен містять багато різних поживних речовин, зокрема цинк, вітамін Е і білок.

Тортилья (коржик, «лепешка»)

Тортилья (аналогом якої є лаваш) є універсальним і більш здоровим, ніж звичайний хліб, варіантом для приготування бутербродів. Дедалі частіше у супермаркетах можна зустріти такі коржі з низьким вмістом вуглеводів, оскільки споживачі все більше віддають перевагу здоровим продуктам харчування. До багатьох спеціально додають харчові волокна, а деякі просто виготовлені з використанням інгредієнтів з низьким вмістом вуглеводів, таких як сироватка та порошок соєвого білка.

Беззерновий хліб 

Можливо, найкращим видом хліба для людей з діабетом, є той, що приготовлений без використання борошна чи зерна. Беззерновий хліб, який готують із таких інгредієнтів, як мигдалеве борошно, кокосове борошно та борошно з насіння льону, можна знайти в спеціалізованих магазинах здорового харчування. Або можна пошукати рецепт в інтернеті, та спробувати приготувати такий хліб самостійно.


Читайте також:

Хліб на заквасці краще для вашого рівня цукру в крові. Результати дослідження

Лляні хлібці — корисний перекус і низьковуглеводна основа для бутербродів

5 правил здорового діа-бутерброда
 

Ми в Instagram та Telegram