8 порад, як не захворіти цієї осені

Кілька корисних рекомендацій від нашого експерта — Юлії Кривов'яз, як не захворіти в період сезонних інфекцій і залишатися «в строю».

8 порад, як не захворіти цієї осені - изображение

Автор статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


1. Провітрюйте приміщення

Це сприяє циркуляції повітря: таким чином ви буквально «виганяєте» віруси і вуглекислий газ із приміщення. Єдине «але»: уникайте протягів.

2. Регулярно прибирайте

Своєчасно проводьте сухе та вологе прибирання у вашому будинку/квартирі.

3. Частіше гуляйте

Прогулянки на свіжому повітрі сприяють насиченню крові киснем, покращують кровообіг, зміцнюють серцево-судинну і дихальну системи.

4. Висипайтеся

Якісний сон — запорука здоров'я. Вісім годин міцного нічного сну неодмінно позитивно позначаться на вашому самопочутті, емоційному фоні та чутливості до інсуліну. Тому, між пізнім переглядом фільму та сном краще обрати друге. ⠀

5. Харчуйтеся повноцінно

Смачне, різноманітне та збалансоване харчування дарує не лише гарний настрій, а і заряд важливих для міцного імунітету та здоров'я загалом вітамінів і мікроелементів. ⠀

Читайте також: 10 доступних продуктів для зміцнення імунітету

6. Зберігайте спокій

Переживання та стреси роблять організм вразливим перед вірусами та хворобами. Тому емоційна стабільність і спокій — наше все! Вчіться екологічно (для себе та оточуючих) справлятися зі стресом. За необхідності зверніться до спеціаліста. 

7. Уникайте громадських місць

Скрізь, де багато людей, існує велика потенційна загроза підхопити якийсь вірус. Плануйте походи в магазини, без потреби не відвідуйте ТЦ, лікарні, аптеки тощо. За можливості скоротіть частоту поїздок у громадському транспорті.

8. Слідкуйте за особистою гігієною

Загальні рекомендації досить прості: мийте руки після повернення додому, періодично обробляйте техніку і предмети побуту антисептиком (смартфони, ключі, пластикові картки, дверні ручки тощо).

Будьте здорові!


Читайте також:

Застуда, грип, отруєння при діабеті 1 типу. Як лікувати та за чим стежити?

Медичні препарати, які підвищують рівень цукру

Контроль діабету під час інших хвороб
 

Ми в Instagram та Telegram