«Важливо давати собі трохи поблажливості». Нік Джонас поділився порадами, як запобігти вигоранню від діабету

31-річний співак і актор з цукровим діабетом 1-го типу розповів про свої найкращі стратегії, щоби потурбуватися про психічне здоров'я при діабеті.

«Важливо давати собі трохи поблажливості». Нік Джонас поділився порадами, як запобігти вигоранню від діабету - изображение

«Діабет впливає на психічне здоров'я», — говорить Нік Джонас, якому діагноз діабету 1-го типу (ЦД1) поставили у 13 років. «Існує прямий зв'язок між високим рівнем цукру в крові і такими симптомами, як роздратованість і пригніченість». 

Окрім правильного харчування та використання Dexcom G7 для моніторингу рівня глюкози в режимі реального часу, співак зазначив, що для запобігання вигоранню корисно «давати собі трохи поблажливості»

«Зрозумійте, що незалежно від того, наскільки гарно ви контролюєте свій стан, у вас все одно траплятимуться «погані» дні, і ви повинні зробити все можливе, щоби не засмучуватись і не впадати у відчай», — каже він. «Виділіть 15-20 хвилин, щоби просто присісти, подихати і зробити все можливе для того, щоб зменшити напруження. Це дуже важливо, інакше ви можете переживати вигорання дуже важко».

Особисто для нього, за його словами, «вся справа в тому, щоб дивитися на ситуацію з точки зору того, що ти робиш все, що можеш».

«Раніше я дуже переймався, коли щось йшло не так», — ділиться співак. «Зробити «крок назад» і подивитися на ситуацію під таким кутом зору було дуже здорОво і корисно».

Ще однією формою турботи про себе, яку він «раніше не помічав», за його словами, є сон. Але тепер він визнає, що це «надзвичайно важливо».

«Я побачив пряму залежність у тому, що мої показники загалом стали кращими, коли я зміг змусити себе лягати спати трохи раніше, ніж зазвичай. Я завжди був трохи нічною совою...», — каже він.

Зараз Нік Джонас знімається в Дубліні у фільмі в перервах між гастролями з Jonas Brothers, і розуміє, що в нашому «шаленому житті» може бути важко знайти час для фізичної активності, але каже, що це також допомагає його психічному здоров'ю.

«Одна з речей, яка мені дуже допомогла — це знаходити час для гри в гольф або теніс — активний вид спорту, який дозволяє мені зосередитися на чомусь одному», — каже він. 

Спорт і діабет також мають спільну рису в його розумінні — це все про постійне навчання. 

«Я знаю, що ніколи не стану майстром гри в гольф чи теніс, що є гарною аналогією для життя з діабетом 1-го типу», — говорить Нік. «Ви ніколи не зможете повністю опанувати це, тому дуже важливо робити все крок за кроком».


Джерело: CBS News

Читайте також:

Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз

Новий фільм «Quarter» виводить діабет 1-го типу на великий екран

Вигорання від діабету існує. 10 порад, як впоратися зі складним станом
 

Ми в Instagram та Telegram