Якісні зміни в програмі реімбурсації для дорослих з цукровим діабетом!

Нещодавно з'явилась чудова новина, яка внесе важливі зміни в життя людей із цукровим діабетом в Україні.

1 липня 2022 року, на зустрічі представників Національної служби здоров'я Україні (НСЗУ) з представниками громадських діабетичних організацій, було оголошено про оновлену програму реімбурсації медичних засобів, в тому числі і тест-смужок до глюкометрів, що почне свою роботу із 1 липня 2023 року.

Далі надаємо текст з матеріалу Громадської Організації "Діа-Дзен"

Якісні зміни в програмі реімбурсації для дорослих з цукровим діабетом! - изображение

"З 1 липня 2023 року Національна служба здоров’я України (НСЗУ) починає програму реімбурсації медичних виробів, зокрема тест-смужок для визначення рівня цукру крові!

На практиці це означає, що ми з вами зможемо отримувати тест-смужки так же, як зараз інсуліни та цукрознижуючі таблетки: за е-рецептом в аптеці безоплатно або з невеликою доплатою!

Ви уявляєте, як сильно це змінить можливості тримати під контролем свій діабет для сотень тисяч українців! Це справжня перемога і результат роботи сотень громадських активістів, депутатів, НСЗУ, МОЗ і кожного та кожної, хто хоч раз говорив про таку необхідність своєму лікарю, комусь із чиновників, робив репости дописів, де піднімалася проблема тест-смужок в Україні, підписував різноманітні звернення та резолюції про це! Це наша з вами спільна перемога!

Звісно, це план. Війна може внести свої корективи, на жаль. Але ми сподіваємося і плануємо. Адже Україна переможе - без варіантів!"

Джерело: ГО "Діа Дзен"

Дані зміни внесені до Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення". Документ 2347-IX від 01.07.2022