Як можна дізнатись чи сплачено штраф?

Найзручнішим у роботі інструментом є аналітична система YouControl, яка має унікальний інструмент під назвою «Фізичні особи»

Як можна дізнатись чи сплачено штраф? - изображение
Перевірка штрафів в Україні

Пресреліз

З початку 2020 року кожен український автомобіліст отримав доступ до нового сервісу, який дозволяє в автоматичному режимі фіксувати порушення правил дорожнього руху. Подібне нововведення спричинило збільшену кількість пошукових запитів «МВС штрафи перевірити» з боку українських водіїв. Тому фахівці розробили спеціальний інструмент, який дозволяє виконати не лише перевірку наявності штрафів, а й навіть сплатити їх зручним чином.

Перевірка на штрафи:

як користуватись електронними сервісами?

Перевірка на штрафи доступна українським водіям в онлайн-режимі. І тому передбачено відразу кілька можливих способів. Одним із найпопулярніших варіантів є перевірка за допомогою електронного кабінету водія – офіційного ресурсу, який працює на базі державного сервісу. Тут можна отримати найсвіжіші дані про транспортні засоби. Для того, щоб авторизуватися в особистому кабінеті користувача, потрібно буде залишити електронний підпис і ідентифікувати себе за допомогою MobileID або BankID.

Крім цього, перевірити штрафи можна на офіційному сайті МВС, де функціонує ряд додатків для смартфонів:

  • «Дія»;
  • "Штрафи ПДР";
  • "Штрафи UA".

Достатньою популярністю користуються телеграм-боти, які здатні надати такі ж послуги. Але обираючи подібний спосіб перевірки наявності штрафів, слід бути максимально уважним, адже крім офіційних та перевірених ботів можна легко нарватися на додатки, створені шахраями. МВС України розробило офіційний телеграм-бот під назвою «Штрафи ПДР», який надає можливість підписатися на потрібний автомобіль та за допомогою картки банку сплачувати штрафи.

Як сплатити штраф у режимі онлайн?

Якщо ви хочете сплатити штраф онлайн, необхідно зайти на портал МВС, де в призначені поля ввести серію та номер прав водія, дату їх видачі. Окрім того, офіційний сайт пропонує багато інших інструментів, які дозволять знайти штрафи.

До додаткових можливостей сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху можна віднести інтернет-банкінг. Більшість українських банків надають своїм клієнтам подібну послугу у мобільних додатках.

Теми: пресреліз